Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelässä ja lännessä on sunnuntaina ulkoilusää, maan pohjoispuoliskolla kehno ajokeli maanantaina

Pääsiäisen viettäjät pääsevät ulkoilemaan poutaisessa säässä Etelä- ja Länsi-Suomessa sunnuntaina, kerrotaan Forecasta . Seuraavana yönä lännestä saapuvat runsaahkot sateet tuovat kehnon ajokelin Suomen pohjoispuoliskolle maanantaiksi, jolloin juhlapyhien paluuliikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan.

Lapin hiihtokeskuksissa lomailevat pääsevät ajamaan kotimatkaa paremmassa liikennesäässä, jos tien päälle pystyy lähtemään jo sunnuntaina.

Sunnuntai on Etelä- ja Keski-Suomessa verraten lämmin päivä. Lämpötila kipuaa yli 10 asteeseen.

– Maanantaina lämpö jää viiteen asteeseen tai sen alle, ja Lapissa nollan tienoille. Etelä- ja Keski-Suomessa sateet tulevat etupäässä vetenä, pohjoisessa lumena, kertoo päivystävä meteorologi Kristian Roine.

Oulun korkeudella saadaan maanantaina tasapuolisesti sekä lunta, räntää että vettä.

Viikon vaihtuessa sadealue liikkuu idän suuntaan. Sen takareunalla voi tulla maanantaina lumikuuroja Pohjanmaan seudulla, illalla myös Pirkanmaalla asti.

Sadesäätä riittää Suomeen vielä tiistaillekin.

– Päivä ei kuitenkaan ole yhtä sateinen kuin maanantai, Roine lisää.

Pohjanmaalla tulvariski

Pääsiäisen jälkipuoliskolle on annettu säävaroituksia Ilmatieteen laitokselta. Sunnuntaina saattaa tulvia Pohjanmaan maakunnassa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa. Lisäksi sunnuntaina tuulee kovaa Suomen kaikilla merialueilla.

Maanantaina ajokeli on huono Lapissa, Koillismaalla ja Kainuussa. Liikennesäätä vaikeuttaa osaltaan kova tuuli myös mantereen yllä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Maanantaina tuulee kovaa eteläisillä merialueilla.

Tiistaille ei ole annettu säävaroituksia.