Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uutissuomalainen: Yli 50 000 Vastaamo-asiakkaan tietoja siirretty Kelaan – tietopyyntöihin pyritään vastaamaan toukokuun alusta alkaen

Noin 54 000 Vastaamo-asiakkaan potilastietoja on siirretty Kelaan, kertoo Uutissuomalainen .

Kela on aiemmin sopinut potilas- ja rekisteritietojen vastaanottamisesta Psykoterapiakeskus Vastaamon konkurssipesän kanssa. Siirrettävän aineiston koko ei kuitenkaan ollut heti tiedossa.

– Kyse on niiden asiakkaiden tiedoista, joilla ei ole ollut minkään kunnan, kaupungin tai muun tahon maksusitoumusta psykoterapiaan. Keskimäärin yhden henkilön tiedot käsittävät noin kymmenen tapaamiskertaa (terapeutin kanssa), kertoo Kelan hallintopalvelupäällikkö Matti Happonen Uutissuomalaiselle.

Maksusitoumuksen saaneiden tietoja konkurssipesä taas on toimittanut maksusitoumusten antajille.

Jos Vastaamon entinen asiakas haluaa Kelalle päätyneet potilas- ja rekisteritietonsa itselleen, voi asiasta tehdä tietopyynnön Kelalle. Maaliskuun lopusta alkaen Kela on saanut niitä vasta alle 20, kun Vastaamon konkurssipesältä niitä pyydettiin Happosen mukaan toistasataa viikossa.

Kela pyrkii vastaamaan tietopyyntöihin toukokuun alusta alkaen. Erikseen tiedotetaan tarkemmasta päivämäärästä, jolloin tietoja aletaan antaa.

Vastaamo asetettiin konkurssiin viime helmikuussa. Yksi Suomen suurimmista psykoterapiapalveluiden tarjoajista ajautui ongelmiin, kun kävi ilmi, että jopa kymmenientuhansien Vastaamon asiakkaiden tiedot oli varastettu ja potilastietoja oli ainakin osittain julkaistu verkossa. Asia tuli julkisuuteen viime vuoden lokakuussa.