Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallituksen kehysriihi jatkuu jo seitsemättä päivää – kaikille puolueille mahdollinen kompromissi yhä haussa

Hallituksen vaikeat neuvottelut tulevien vuosien rahankäytöstä jatkuvat tänään seitsemättä päivää. Alun perin kehysriihen piti olla kaksipäiväinen.

Hallituspuolueiden puheenjohtajaviisikko kokoontuu puoliltapäivin. Jo aamulla neuvottelutilannetta käsitellään eduskuntaryhmissä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi eilisiltana viisikon neuvottelujen jälkeen, että joissain asioissa on edistytty, mutta edelleen on myös paljon asioita auki.

– Edistystäkin on tapahtunut, mutta kaikki nämä osaset vaikuttavat toisiinsa, eli sikäli emme ole vielä maalissa. Mutta jatkuvasti teemme töitä yhteisen ratkaisun eteen.

Pääministeri ei tarkemmin avannut, missä asioissa on päästy eteenpäin ja missä ei, vaan totesi, että haussa on kokonaisuus, joka olisi eri puolueille mahdollinen. Hän korosti, että kompromissin luonteeseen kuuluu myös se, että se sisältää kullekin puolueelle jotain vaikeaa mieluisampien asioiden ohella.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kommentoi neuvottelutilannetta illan päätteeksi lyhyesti. Hän sanoi samojen isojen teemojen, talouden ja työllisyyden, olleen yhä pöydällä.

– Yhteisen tulevaisuuden näyn löytäminen Suomelle ei ole helppoa, se on käynyt kaikille selväksi, Saarikko sanoi.