Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Rekkakulkue marssii Helsinkiin – Kymmeniä kuoli uskonnollisessa tapahtumassa Israelissa

Turpeentuottajien rekkakulkue aiheuttaa tänään häiriöitä liikenteelle Hyvinkäältä Helsinkiin

Turpeentuottajien moottorimarssi haittaa liikennettä Hyvinkään ja Helsingin välillä sekä Helsingin keskustassa tänään aamulla. Poliisin mukaan kulkue haittaa liikennettä Helsingin kantakaupungissa puoli kahdeksasta kymmeneen.

Poliisin mukaan noin sadasta rekka-autosta koostuva kulkue lähtee Hyvinkäältä Helsinkiin kello 7.00. Kulkue etenee poliisivetoisena etelään Hämeenlinnanväylää pitkin. Autoilijoita kehotetaan varautumaan pitkiin jonotusaikoihin Hämeenlinnanväylälle.

Mielenosoituksen Facebook-ryhmässä julkaistun tiedon mukaan marssijoiden on tarkoitus kokoontua eduskuntatalolle noin kello 8.30 aamulla.

Poliisi ja terveysviranomaiset neuvovat viettämään vappua pienessä piirissä

Vaikka Suomen koronatartunnat ovat olleet laskussa, poliisi, kunnat ja terveysviranomaiset toivovat ihmisten juhlivan tätäkin vappua pienesti, omien läheisten kesken.

Kansalaisten kuuliaisuuteen vedotaan sillä, että viime vappunakin maltettiin juhlia hillitysti. Poliisi esimerkiksi suosittaa vahvasti, että Helsingin keskustaan ei kokoonnuta.

Poliisi valvoo vappunakin kokoontumisrajoituksia ja turvallisuutta koko maassa.

Viranomaiset kampanjoivat koronaturvallisen vapun puolesta myös Omassa kuplassa -kampanjalla. Se kehottaa myös miettimään, voisiko vappua viettää tänä vuonna kokonaan etänä vaihtoehtoisen vapputekemisen parissa.

Automaation uhkaamat työntekijät suosivat radikaalia oikeistoa, sanoo tutkimus

Helsingin yliopistossa tehdyn väitöskirjatutkimuksen mukaan työntekijät, joilta automaatio uhkaa viedä työt, kannattavat radikaaleja oikeistopuolueita muita puolueita enemmän.

Automaation myötä työpaikkoja on arvioitu olevan aiempaa vähemmän esimerkiksi vähittäiskaupan myyjille, kirjanpitäjille sekä teollisuudessa koneenkäyttäjille ja asentajille.

Euroopan laajuisessa tutkimuksessa radikaaliksi oikeistopuolueiksi laskettiin muun muassa Suomen perussuomalaiset sekä Ranskan Front National.

Israelissa kymmenien ihmisten kerrotaan kuolleen tungoksessa juutalaisten uskonnollisessa tapahtumassa

Israelissa kymmenien ihmisten kerrotaan kuolleen tungoksessa juutalaisten uskonnollisessa tapahtumassa. Medioiden mukaan väkijoukkoon levisi paniikki.

Kansallinen pelastuslaitos ei kertonut tarkkaa uhrilukua. Israelilaislehti Haaretzin mukaan kuolleita on ainakin 38. Lehti kirjoittaa lisäksi kymmenien loukkaantuneen.

Kymmenet tuhannet hasidijuutalaiset olivat torstaina kokoontuneet maan pohjoisosissa sijaitsevalle Meron-nimiselle paikkakunnalle vuosittaista Lag B'omer -juhlaa varten.

Palestiinalaisten vaalit siirtyvät - Abbas vaatii, että äänestämisen onnistumisen tulee taata Itä-Jerusalemissa

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas kertoo, että palestiinalaisalueiden vaalit on siirretty. Abbasin mukaan vaalit voidaan järjestää, kun voidaan taata, että palestiinalaiset pääsevät äänestämään myös Itä-Jerusalemissa.

Israel miehitti Itä-Jerusalemin vuonna 1967. Palestiinalaiset näkevät kaupungin mahdollisen palestiinalaisvaltion pääkaupunkina.

Vaalien siirtäminen saattaa johtaa levottomuuksiin poliittisesti jakautuneilla palestiinalaisalueilla.

Palestiinalaiset ovat viimeksi äänestäneet 15 vuotta sitten, vuonna 2006. (Lähde: AFP)

Ruotsin pitkäaikaisin hallitsija kuningas Kaarle Kustaa täyttää 75 vuotta

Ruotsissa juhlitaan tänään vappuaaton lisäksi kuningas Kaarle XVI Kustaan 75-vuotispäivää. Hän nousi valtaistuimelle vuonna 1973 ja on siten pisimpään vallassa ollut hallitsija maan historiassa.

Kuningas on yhä Ruotsin muodollinen valtionpää, mutta hänen asemastaan tuli täysin edustuksellinen 1970-luvulla uudistetun perustuslain myötä. Monarkilla ei ole enää aiempaa roolia hallituksen muodostamisessa, eikä hän ole puolustusvoimien ylipäällikkö.

Kuninkaan syntymäpäiväjuhlallisuudet ovat koronapandemian vuoksi hyvin rajoitetut. Ohjelmaan kuuluu pienimuotoinen vastaanotto Tukholman kuninkaanlinnassa sekä kunnialaukaukset.

Verkkokaupan kasvusta kukoistava Amazon kolminkertaisti tuloksensa

Verkkokauppajätti Amazon kasvatti edelleen tulostaan koronaviruspandemian lisäämän kysynnän siivittämänä.

Yhtiön tammi-maaliskuun nettotulos kolminkertaistui 8,1 miljardiin dollariin edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Viime vuoden vastaavan neljänneksen nettotulos oli 2,5 miljardia.

Amazonin liikevaihto nousi 44 prosenttia noin 108,5 miljardiin dollariin.

Yhtiön luvut ylittivät analyytikkojen odotukset. Heti tulosjulkistuksen jälkeen Amazonin osake nousi jälkimarkkinoilla viitisen prosenttia.

Ennusteessaan Amazon ennakoi hyvän kehityksen jatkuvan myös kuluvalla neljänneksellä. (Lähde: AFP)

Manchester Unitedilla kuuden maalin ilta, myös Villarreal voitti vastustajansa Eurooppa-liigassa

Englantilaisjoukkue Manchester United iski peräti kuusi maalia, kun se kaatoi kotikentällään välierävastustajansa AS Roman jalkapallon miesten Eurooppa-liigassa. Kun italialaiset vastasivat torstai-illan pelissä vain kahdella maalilla, kirjattiin ottelun loppulukemiksi 6–2.

Illan toisessa välieräottelussa kotijoukkue, espanjalainen Villarreal otti askeleen kohti finaalia ohi englantilaisen Arsenalin. Villarreal voitti kohtaamisen maalein 2–1.

Pääsy Eurooppa-liigan finaalin ratkeaa ensi viikolla, kun välieräparit pelaavat toiset ottelunsa torstaina.

Eurooppa-liigan loppuottelu pelataan Puolassa 26. toukokuuta.