Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjällä haudattiin yhdeksän henkeä vaatineen Kazanin kouluampumisen uhreja – sairaalahoidossa on 21 ihmistä, joista kaksi kriittisessä tilassa

Venäjällä on surtu oppilaita ja opettajia, jotka kuolivat tiistaina kouluampumisessa Kazanissa.

Seitsemän lasta sekä yksi opettaja ja yksi koulun työntekijä kuolivat hyökkäyksessä, jonka teki 19-vuotias koulun entinen oppilas. Surmatut lapset olivat 13–14-vuotiaita.

Epäillyn ampujan on tarkoitus esiintyä oikeuden edessä ensimmäistä kertaa keskiviikkona. Nettiin vuodetuissa kuulusteluvideoissa tämä oli sanonut olevansa jumala ja että hänen sisällään on hirviö. Epäilty ampuja oli hiljattain joutunut pois teknillisestä korkeakoulusta huonojen arvosanojen takia.

Keskiviikkona liput liehuivat puolitangossa ympäri Kazania, ja iskussa surmattujen läheiset kokoontuivat hautajaisiin. Iskussa surmattu 25-vuotias englanninopettaja oli mediatietojen mukaan kuollut suojatessaan oppilaitaan ampujalta. Hänen perheenjäsenensä ja eloonjääneet oppilaansa laskivat kukkia hänen haudalleen ja lukivat koraania.

Hyökkääjä saatiin kiinni noin tunnin kuluessa iskun alkamisesta. Hyökkäyksessä haavoittui ainakin 18 lasta. Ampumahaavojen lisäksi jotkut loukkaantuivat paetessaan koulun ikkunoista.

Kaikkiaan sairaalahoidossa on 21 ihmistä, joista kaksi on kriittisessä tilassa.

Heti iskun jälkeen Venäjän presidentti Vladimir Putin vaati viranomaisia tarkistamaan aselakeja. Joukkoampumiset ovat Venäjällä suhteellisen harvinaisia, koska käsiaseiden hankkiminen on tiukasti säänneltyä.

Kazanin ampumisen epäilty tekijä oli kuitenkin hankkinut veriteossa käyttämänsä haulikon laillisesti ja läpäissyt viranomaisten mukaan vaadittavat psykologiset testit.