Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimakas sykloni runnoo Intiaa, ainakin 27 ihmistä kuollut – lähes sata kateissa laivan upottua myrskyn keskellä

Intiassa ainakin 27 ihmisen tiedetään kuolleen voimakkaan Tauktae-syklonin takia. Lisäksi 96 ihmistä on kateissa tuuliajolle joutuneen laivan upottua hirmumyrskyn keskellä.

Onnettomuus sattui Intian länsirannikolla lähellä Mumbaita. Valtiollisen öljy-yhtiön operoima alus, jonka kyydissä oli 273 ihmistä, joutui tuuliajolle maanantaina, jolloin sykloni rantautui länsirannikolle.

Puolustusministeriön mukaan laivasta on pelastettu 177 ihmistä. Intian laivaston kaksi laivaa ja helikopteri ovat auttamassa pelastustöissä, joita vaikeuttaa äärimmäisen raju merenkäynti.

Myrskyä edelsi jo viikonloppuna rajuilma. Paikallismedian mukaan kyseessä on kovin aluetta koetellut myrsky 30 vuoteen. Tiistaiaamuun mennessä sykloni oli heikentynyt hieman.

Syklonin takia Intian länsirannikolle on iskeytynyt valtavia aaltoja, ja monin paikoin tiet ovat joutuneet veden valtaan. Myrskytuulet ovat repineet irti puita ja sähkötolppia. Sadattuhannet ihmiset ovat olleet ilman sähköä.

Viranomaiset pyrkivät varmistamaan sairaaloiden turvallisuuden

Gujaratin osavaltiossa on evakuoitu arviolta 200 000 ihmistä syklonin tieltä. Evakuoitujen joukossa on koronaviruspotilaita alueen sairaaloista. Maharashtran osavaltiossa sijaitsevassa Mumbaissa viranomaiset kehottivat maanantaina asukkaita pysymään sisätiloissa ja sulkivat lentokentän. Myös Mumbaissa koronapotilaita siirrettiin turvaan myrskyn tieltä.

Sykloni sattuu harvinaisen huonoon aikaan, sillä Intia painii parhaillaan äärimmäisen vakavan koronavirustilanteen kanssa. Viranomaiset ovat pyrkineet varmistamaan, etteivät sähköt pääse katkeamaan koronapotilaita hoitavista sairaaloista ja happilaitoksista.

Intiassa on viime aikoina todettu yli 300 000 uutta koronatartuntaa ja yli 4 000 virukseen liittyvää kuolemaa päivässä. Todellisten lukujen arvioidaan olevan vielä selvästi korkeammat. Tiistaina raportoitiin 4 329 uutta koronakuolemaa, mikä on enemmän kuin kertaakaan aiemmin.

Tartuntamäärissä on viimeisen viikon aikana tapahtunut selvä käänne parempaan, mutta tilanne on edelleen vaikea.