Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskiviikon myräkkä toi runsaita sateita Etelä-Suomeen – vahingontorjuntatehtävät pitivät pelastuslaitoksen kiireisenä

Keskiviikkona Suomeen rantautunut myräkkä toi runsaita sateita ja kovia puhureita Etelä-Suomeen. Paraisten Utön asemalla sadetta oli tullut keskiviikkoiltapäivään mennessä yli 20 millimetriä.

Myös voimakkaita tuulenpuuskia on mitattu ympäri maata. Hangossa on ollut yli 30 metriä sekunnissa puhaltavia puuskia. Pääkaupunkiseudulla rajuilma aiheutti pelastuslaitokselle lukuisia vahingontorjuntatehtäviä.

Helsingin pelastuslaitokselta kerrottiin STT:lle keskiviikkona alkuillasta, että vahingontorjuntatöitä olivat aiheuttaneet muun muassa kaatuneet puut ja kattopeltien vauriot. Myrsky muodosti vaaratilanteita, mutta henkilövahingoilta oli iltaan mennessä vältytty.

Keskiviikkona illalla myrsky oli heikkenemässä. Saderintama on liikkunut alkuillan aikana maan keskivaiheille ja etenee kohti pohjoista.

– Etelässä yöllä on vähän poutaisempaa, ja huomenna aamulla tulee vähän sadekuuroja maan etelä- ja keskiosiin, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso.

Maan eteläosissa on voimassa tuulivaroitus ja merialueilla aallokkovaroitus. Huomenna sateet ovat kuuroittaisia. Myös merialueiden kovat tuulet heikkenevät yön aikana.

Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan yli 9 000 asiakasta oli iltakahdeksan aikaan vailla sähköä. Päivän aikana runsaasti sähkökatkoja todettiin muun muassa Asikkalassa, Haminassa, Hämeenlinnassa ja Luumäellä.