YK:n ihmisoikeuskomissaari: Israel saattoi syyllistyä Gazassa sotarikoksiin

Bachelet kertoi, ettei ollut nähnyt todisteita siitä, että Israelin Gazassa pommittamissa rakennuksissa olisi ollut aseellisten ryhmien käyttämiä tiloja. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Israelin hiljattain tekemät ilmaiskut Gazaan saattoivat olla sotarikoksia, sanoi YK:n ihmisoikeuskomissaari Michelle Bachelet torstaina.

YK:n ihmisoikeusneuvostolle puhunut Bachelet huomautti iskujen aiheuttaneen paljon siviiliuhreja.

– Jos iskujen vaikutus siviileihin ja siviilikohteisiin havaitaan silmittömäksi ja suhteettomaksi, ne voivat olla sotarikoksia, Bachelet sanoi.

Bachelet kertoi, ettei ollut nähnyt todisteita siitä, että Israelin Gazassa pommittamissa rakennuksissa olisi ollut aseellisten ryhmien käyttämiä tiloja.

Hän painotti, että myös ääriryhmä Hamasin Gazasta Israeliin ampumat raketit osuivat siviilikohteisiin, ja olivat selvästi kansainvälisen oikeuden vastaisia.

Väkivaltaisuudet Israelin ja palestiinalaisten välillä kestivät 11 päivää ennen tulitaukoa viime perjantaina. Israelin iskuissa kuoli 254 palestiinalaista, kun taas Israelissa kuolonuhreja tuli 12.

YK:n ihmisoikeusneuvosto päätti torstaina aloittaa kansainvälisen tutkinnan viimeisimmistä väkivaltaisuuksista Gazassa ja järjestelmällisistä väärinkäytöksistä palestiinalaisalueilla. Päätöksen puolesta äänesti 24 neuvoston 47 jäsenmaasta.

Kommentoi

Mainos: Itä-Häme

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut