Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere, Turku ja Vantaa asuntosijoittajien suosikkeja

Tampere, Turku ja Vantaa ovat Suomen Vuokranantajien mukaan houkuttelevimmat kaupungit asuntosijoittajien näkökulmasta. Helsinki on vasta neljäs. Arvonnousu on Helsingissä maan parasta, mutta vuokratuotot Suomen heikoimpia.

– Tampereen menestys päivitetyssä kaupunkirankingissa ei sinänsä ole yllätys. Tampere sai keväällä selkeästi vahvimman arvion tulevasta kehityksestä myös Vuokranantaja-barometrissa, jossa kysyttiin vuokranantajien omia näkemyksiä kaupunkien kehityksestä, kertoo Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen tiedotteessa.

Vertailussa on mukana 27 kaupunkia, joille Pellervon taloustutkimus on laskenut huoneistotyypeittäin ennusteet vuosien 2021–2023 keskimääräiselle vuosittaiselle arvonnousulle ja vuokratuotolle ennen veroja.

– Moni asuntosijoittaja suosii kasvukeskuksia sen vuoksi, että asuntojen arvokehitykseen tai uuden vuokralaisen löytymiseen liittyy vähemmän riskejä kuin pienemmissä kaupungeissa. Pienemmissä kaupungeissa taas sekä vuokratuotto-odotukset että riskit ovat korkeammat, Rokkanen arvioi.

Vertailun mukaan Kouvola, Kokkola ja Vaasa kiinnostavat vähiten asuntosijoittajia.

Korona ei ole aiheuttanut häiriöitä vuokranmaksussa

Vuokranantajat odottavat, että asuntojen kysyntä vuokramarkkinoilla elpyy loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa koronarajoitusten jälkeen.

Järjestön mukaan viime vuosien voimakas vuokra-asuntojen tarjonnan kasvu on hidastanut vuokrakehitystä kasvukeskuksissa ja kääntänyt vuokrat jopa pieneen laskuun monissa keskisuurissa kaupungeissa.

– Korona ei kyselyidemme perusteella ole lisännyt häiriöitä vuokranmaksussa, mutta vuokralaisen löytyminen on vaikeutunut alkuvuonna koko maassa, Rokkanen sanoo.

Hän arvioi, että koronarajoitukset ovat iskeneet opiskelijoihin ja moniin palvelualojen työntekijöihin, mikä on vaikuttanut vuokra-asuntojen kysyntään.