Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enso tuplasi operatiivisen liikevoittonsa – korkeammat hinnat ja toimitusmäärät kasvun takana

Stora Enson operatiivinen liiketulos nousi huhti-kesäkuussa 364 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 178 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kohosi 23 prosenttia 2,6 miljardiin euroon.

– Vahva tuloskuntomme jatkui vuoden toisella neljänneksellä maailmantalouden toipuessa pandemian vaikutuksista, arvioi toimitusjohtaja Annica Bresky tiedotteessa.

Liiketuloksen ja liikevaihdon kasvu johtui korkeammista hinnoista ja toimitusmääristä. Yhtiö arvioi tuotteidensa kysynnän jatkuvan suotuisana graafisia papereita lukuun ottamatta, koska maailmantalous toipuu nopeasti koronan vaikutuksista.

Tulosparannus johtui Breskyn mukaan erityisesti puutuotteista, sellusta ja pakkausmateriaaleista.

Puutuotteissa kasvua vauhditti etenkin perinteisten sahatuotteiden poikkeuksellisen vahva maailmanlaajuinen kysyntä. Sellussa markkinaolosuhteet olivat suotuisia.

Pakkausmateriaaleissa vahva tilauskanta

Pakkausmateriaalit hyötyivät vahvasta tilauskannasta, joka kasvoi yli 20 prosenttia.

– Uusiutuvien materiaalien yhtiönä olemme iloisia siitä, että yhä useampi yritys haluaa ympäristöystävällisiä pakkauksia, jotka ovat fossiilittomia, uusiutuvia ja kierrätettäviä, Bresky kertoo.

Hänen mukaansa papereissakin kysyntä kasvaa ja tilauskanta on vahva, mutta korkeita raaka-ainekustannuksia ei ole vielä saatu täysin kompensoitua tuotteiden hinnankorotuksilla.

– Tästä johtuen divisioonan tulos on heikko, Bresky myöntää.

Stora Enso ja Tetra Pak investoivat yhdessä Puolaan

Stora Enso kertoo investoivansa Tetra Pakin kanssa suuren mittakaavan kartongin pulpperointilinjaan Puolassa. Pulpperointi tarkoittaa kiinteässä muodossa olevan massan tai paperin hajottamista ja liettämistä.

Stora Enson Ostrolekan-yksikköön rakennettava linja kolminkertaistaa käytettyjen juomapakkausten vuotuisen kierrätyskapasiteetin Puolassa.

Linjalla pystytään Stora Enson mukaan kierrättämään kaikki Puolassa myytävät juomapakkaukset ja myös naapurimaista Unkarista, Slovakiasta ja Tshekistä tuotavat juomapakkaukset.

Eroteltuja materiaaleja käytetään raaka-aineina erilaisissa lopputuotteissa. Kuidut hyödynnetään Stora Enson kierrätyskartongissa, ja erotellut polymeerit ja alumiinit käytetään uudelleen esimerkiksi pellettien ja folion valmistuksessa.