Valtioneuvoston määrä päättää tänään ravintolarajoituksista viidellä koronaepidemian kiihtymisvaiheen alueella – tällä hetkellä rajoituksia on vain Uudellamaalla

Tänään on määrä tehdä päätöksiä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa oleville alueille asetettavista ravintolarajoituksista. Valtioneuvosto käsittelee ja tekee päätöksen alueiden esitysten pohjalta.

– Ne maakunnat, jotka ovat itse ilmoittaneet olevansa kiihtymisvaiheessa, niiden osalta tullaan tekemään päätöksiä ravintolarajoituksista, kertoi pääministerin sijaisena toimiva eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) STT:lle keskiviikkona.

Kiihtymisvaiheessa ovat Pirkanmaan, Kainuun, Helsingin ja Uudenmaan (Hus), Varsinais-Suomen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirit.

STT:n saamien alueiden lausuntojen mukaan ainakin Kymenlaaksossa ja Kainuussa nähtäisiin olevan hyötyä tiukemmista ravintolarajoituksista koronapandemian hallinnassa. Myös Varsinais-Suomesta kerrotaan, että kokoontumisista ja ravintoloista saatujen tartuntojen määrän kasvu on huolestuttavaa.

Kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset ovat nyt olleet voimassa vain Uudellamaalla.

Rajoituksia mahdollisesti aukioloaikoihin ja asiakaspaikkoihin

Uudellamaalla käytössä olevien kiihtymisvaiheen rajoitusten mukaan ravintolat saavat olla auki aamuviidestä kello yhteen saakka yöllä, mutta anniskelu loppuisi jo puolilta öin. Myös ravintoloiden asiakaspaikkoja rajoitetaan.

Tuppuraisen mukaan muille kiihtymisvaiheessa oleville alueille tulevat rajoitukset olisivat samantyyppisiä kuin Uudellamaalla jo käytössä olevat rajoitukset. Valtioneuvoston koronakoordinaatioryhmä kokoontuu keskustelemaan asiasta vielä tänä aamuna.

Muita suuria muutoksia koronavirusrajoituksiin ei ravintolarajoituksien lisäksi olisi tulossa. Tilannetta kuitenkin seurataan Tuppuraisen mukaan tarkasti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut