Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TS: Etelä-Suomen avi harkitsee rikosilmoituksen tekemistä saamastaan koronarajoituspalautteesta – "Aika rankkaa palautetta"

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) harkitsee rikosilmoituksen tekemistä saamastaan palautteesta, kertoo Turun Sanomat .

Avin torstaina julkaisema päätös pääkaupunkiseudun koronarajoitusten kiristymisestä keräsi runsaasti palautetta.

– Aika rankkaa palautetta, sanotaanko näin. On mietinnässä, että tehdäänkö rikosilmoitusta, Etelä-Suomen avin ylijohtaja Merja Ekqvist kertoi lehdelle.

Saadun palautteen sävy ja laajuus yllättivät Ekqvistin.

– Vähän yllättävää, sillä keväällä on kuitenkin ollut samat rajoitukset voimassa, mutta ne eivät aikaisemmin herättäneet samanlaista reaktiota, Ekqvist sanoi.

Hän ei halunnut kommentoida lehdelle palautteen sisältöä tarkemmin.

Päätöksessä puhuttivat erityisesti tarpeettoman tiukiksi tulkitut rajoitukset lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta. Avi tarkensi rajoitusten tulkintaa erillisellä tiedotteella perjantaina.

– Edelleenkin lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi jatkaa. Ei ihan niin kuin ennenkin, mutta sillä edellytyksellä, että harrastustilassa on mahdollisuus pitää turvavälit, Ekqvist sanoi.