Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haitin maanjäristyksen uhriluku jo yli 1 900 – loukkaantuneita liki 10 000

Karibialla sijaitsevalla Haitilla lauantaina tapahtuneen maanjäristyksen kuolonuhrien määrä on jo yli 1 900. Loukkaantuneita on yli 9 900, kertovat paikallisviranomaiset.

Maanjäristys tuhosi noin 60 000 kotia ja vahingoitti noin 76 000:tta. Myös julkisia rakennuksia vaurioitui tai romahti.

Järistys oli voimakkuudeltaan noin 7,2. Sen keskus sijaitsi noin 160 kilometrin päässä maan pääkaupungista Port-au-Princesta.

YK:n alaisen lastenjärjestö Unicefin mukaan maanjäristys on vaikuttanut yli puolen miljoonan lapsen elämään.

Pelastustöiden jatkuessa ja kodittomaksi jääneiden pystyttäessä tilapäistä suojaa maahan iski kaiken päälle trooppinen myrsky Grace, joka toi mukanaan ankaraa tuulta ja kaatosadetta. Lisäksi jälkijäristykset ovat pelotelleet paikallisia.

Myrskyn arvioidaan tuoneen maahan 38 senttimetrin verran sateita, ja paikallisia varoitettiin tulvien ja mutavyöryjen mahdollisuudesta.

Sateesta huolimatta juomakelpoisesta vedestä on pulaa maanjäristyksen tuhottua veden varastointiin käytettyjä säiliöitä.

Haitin hallitus on julistanut kuukauden pituisen poikkeustilan maanjäristyksen runtelemiin neljään maakuntaan.

Pelastustöitä vaikeuttaa osaltaan Haitin poliittinen kaaos, joka seurasi maan presidentin Jovenel Moisen salamurhaa kuukausi sitten.