Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmatieteen laitos antanut osaan maata sadevaroituksen, vettä voi tulla vuorokaudessa 50 milliä

Sadealue on peittänyt koko läntisen Suomen etelästä Perämerelle ja on etenemässä kohti itää, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa.

Aamulla noin kahdeksaan mennessä runsaimmat sademäärät ovat tulleet länsirannikolla, jossa suurimmat kertymät ovat olleet noin 25 milliä.

Runsaimman sateen alue ulottui kello kahdeksan maissa kaakosta sisämaahan päin. Se on etenemässä itään päin ja lähestyy Uuttamaata seuraavien tuntien aikana. Runsaimmat sademäärät päivän aikana on ennustettu eteläiseen Suomeen, jossa sadevaroitus on annettu Uudellemaalle, Kanta-Hämeeseen ja Päijät-Hämeeseen. Näillä alueilla on myös riski taajamatulviin.

– Sanoisin, että puolen päivän aikaan, ehkä iltapäivällä, näitä kovan intensiteetin sateita voi olla etelässäkin, Viljamaa kertoo.

Sadetta on Etelä-Suomen osalta tiedossa koko päivälle. Ennustemallien mukaan päiväkertymä voi nousta etelässä lähelle 50 milliä iltaan mennessä.

Etelä- ja Länsi-Suomeen on annettu myös tuulivaroituksia. Aamun voimakkaimmat puuskatuulet ovat sisämaassa olleet välillä 12–15 metriä sekunnissa.

Kaikille merialueille on annettu aallokkovaroitus, ja aamusta merialueilla on ollutkin kovia tuulia ja jopa myrskypuuskia. Voimakkain aamun puuska on mitattu Hangon Tulliniemessä, jossa puuska sivalsi 25,2 metriä sekunnissa.

Tuulisen ja puuskaisen sään ennustetaan jatkuvan koko päivän.

Pohjoisessa sää on tänään muuta maata poutaisempaa.