Lukashenka ja Putin sopivat taloudellisen yhteistyön syventämisestä

Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukashenka (vas.) ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat torstaina Moskovassa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukashenka aikovat syventää maiden välistä taloudellista yhteistyötä. Putin ja Lukashenka tapasivat torstaina Moskovassa.

Neuvotteluissa sovittiin 28 ohjelmasta, joilla maiden talouksia pyritään lähentämään ja yhdentämään. Putinin mukaan mailla on lopulta yhtenäinen "makrotalouspolitiikka".

Lehdistötilaisuudessa kerrottiin, ettei poliittisesta yhdentymisestä kuitenkaan puhuttu. Lukashenka myös vakuutti, ettei Venäjä "nielisi" hänen maataan.

Putin sanoi puolestaan, että tarvitaan yhteinen taloudellinen perusta ennen poliittista yhdentymistä. Hän viittasi vuoden 1999 "liittovaltiosopimukseen", jonka mukaan valtioilla olisi yhteinen parlamentti ja valuutta sekä valtionsymbolit.

Jo etukäteen kerrottiin, että tapaaminen keskittyy pitkälti maiden kahdenvälisiin suhteisiin, eikä mitään uusia sopimuksia ollut odotettavissa.

Kommentoi

Palvelut