Talentia: Joka viides sosiaalityöntekijä on kohdannut työssään väkivaltaa –  Aina poliisia ei saada turvaamaan tehtävää, vaikka tarvetta olisi

Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät joutuivat perjantaina keskelle ampumisvälikohtausta Hämeenlinnassa ollessaan virkatehtävän hoidossa. Tilanteessa 37-vuotias mies ampui poliisia, joka haavoittui. Mies itse loukkaantui poliisin luodosta.

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia muistuttaa tiedotteessaan, että valitettavasti väkivallan uhka on arkipäivää useissa sosiaalialan työtehtävissä. Talentian Väkivalta sosiaalialan työssä -tutkimuksen (2016) mukaan joka viides sosiaalialan korkeakoulutettu on kohdannut työssään väkivaltaa. Talentian tavoitteena on nollatoleranssi väkivallalle sosiaalialan työpaikoilla.

– Tämä edellyttää vahvaa sitoutumista väkivallan ehkäisyyn, selkeitä toimintatapoja väkivaltatilanteeseen ja tietoa jälkipuinnin toimenpiteistä, sanoo puheenjohtaja Jenni Karsio Talentian tiedotteessa.

Talentian mukaan sosiaalityöntekijöiden vaativasta työstä tulisi myös maksaa työn vaativuutta vastaavaa palkkaa.

Talentian tavoitteena on nollatoleranssi väkivallalle sosiaalialan työpaikoilla. Tämä edellyttää Jenni Karsion mukaan vahvaa sitoutumista väkivallan ehkäisyyn, selkeitä toimintatapoja väkivaltatilanteeseen ja tietoa jälkipuinnin toimenpiteistä.

Talentian selvityksen mukaan työpaikan riittävä varautuminen asiakasväkivaltaan sekä sovitut käytännöt väkivaltatilanteissa vähentävät työntekijän stressiä, pelon tunteita ja työpaikan vaihtoajatuksia. Monesti sosiaalipäivystyksen työntekijät menevät Hämeenlinnan tilannetta vastaaviin tilanteisiin ilman poliisien turvaa, Talentian tiedotteessa todetaan.

– Poliisin apua tulee saada, kun sille on tarvetta. Poliiseilla on oltava myös resurssit tähän työhön, Jenni Karsio kommentoi Talentian tiedotteessa.

Mainos: Itä-Häme

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut