Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nämä ovat Suomen eläväisimmät kunnat – katso oman asuinpaikkasi sijoitus

Helsinki on Suomen eläväisin kunta, selviää konsulttiyhtiö Rambollin tekemästä indeksivertailusta. Keskikokoisista kunnista eläväisin on Kerava ja pienistä Kauniainen.

Ramboll tarkasteli kuntia kehittämänsä LIVCY-elävyysindeksin perusteella, joka pohjautuu 15 minuutin kaupunkimalliin, eli se mittaa arjen palveluiden ja toimintojen kävelysaavutettavuutta ja monipuolisuutta asuinympäristössä. Muun muassa kauppojen, sote-palveluiden ja liikuntapalveluiden sekä viheralueiden läheisyys asuinalueella vaikuttavat jokaisen kunnan saamiin indeksipisteisiin.

Kunnat jaotellaan raportissa kolmeen eri kokoluokkaan asukasluvun mukaan: suuriin yli 50 000 asukkaan kuntiin, keskikokoisiin 20 000–50 000 asukkaan kuntiin ja pieniin alle 20 000 kuntiin.

Suurista kunnista eläväisin ja samalla koko Suomen eläväisin kunta indeksillä mitattuna on Helsinki. Raportin mukaan Helsingissä suurin osa arjen palveluista ja toiminnoista on "erinomaisella" 5–10 minuutin kävelymatkan etäisyydellä kunnan kokonaistasolla tarkasteltuna.

Helsingin taakse suurista kunnista arvioitiin Helsinki, Turku, Tampere, Espoo ja Vantaa.

Keskikokoisista kunnista eläväisin on Kerava, joka sijoittuu koko Suomen kuntalistalla sijalle 4. Keravan takana seuraavat Järvenpää, Hyvinkää, Raisio ja Riihimäki.

Pienistä kunnista eläväisin on pääkaupunkiseudulla sijaitseva Kauniainen, joka on myös koko Suomen toiseksi eläväisin kunta. Muut pienten kuntien elävyyden kärkikunnat ovat Pietarsaari ja Forssa.

Kaikkien Suomen kuntien sijoitukset löydät Rambollin raportista tästä linkistä.

Rambollin vertailusta kertoi aikaisemmin Iltalehti.