Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Italia ei vielä luovuta Katalonian ex-aluejohtajaa Espanjaan

Italia ei luovuta Katalonian entistä aluejohtaja Carles Puigdemontia Espanjaan. Oikeudenkäynti hänen luovuttamisestaan keskeytettiin maanantaina, sillä italialainen tuomioistuin odottaa Euroopan unionin tuomioistuimen päätöstä Puigdemontin syytesuojasta. Asiasta kertoi hänen asianajajansa.

Puigdemont pidätettiin syyskuun loppupuolella Sardiniassa, koska Espanja on antanut hänestä luovutuspyynnön. Hän vietti yhden yön pidätettynä, minkä jälkeen hänet vapautettiin odottamaan maanantaista oikeudenkäyntiä.

Puigdemont on Euroopan parlamentin jäsen. Parlamentti poisti hänen syytesuojansa maaliskuussa, ja EU:n tuomioistuin piti päätöksen voimassa heinäkuussa. Puigdemont on valittanut päätöksestä, ja tuomioistuimen lopullista päätöstä odotetaan vielä.

58-vuotias Puigdemont on ollut maanpaossa vuodesta 2017, sillä Espanja syyttää häntä kapinan lietsomisesta ja kavalluksesta. Hän osallistui Katalonian kielletyn itsenäisyysäänestyksen järjestämiseen.