Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etätyösuosituksen päättyminen ei näytä lisänneen oleellisesti liikenteen matkustajia – "Voi kestää muutaman vuodenkin, ennen kuin matkustajamäärät palaavat pandemiaa edeltäneisiin lukuihin"

Etätyösuosituksen päättyminen perjantaina ei näytä lisänneen oleellisesti rata- ja tieliikenteen matkustajamääriä. Näin arvioitiin STT:lle perjantaina Fintrafficin tieliikennekeskuksista Helsingistä ja Tampereelta, Fintrafficin rataliikennekeskuksesta sekä pääkaupunkiseudun HSL:stä.

Junien määrää ei lisätty kaukoliikenteessä perjantaina etätyösuosituksen päättymisen takia, ilmoitti rataliikennekeskus.

Tieliikennekeskuksista puolestaan kerrottiin, että maantieliikenne lisääntyi ainakin pääkaupunkiseudulla ja Tampereen lähialueilla jo muutama viikko sitten, kun lomakausi päättyi ja osa etätyöläisistä siirtyi tuossa vaiheessa takaisin lähitöihin työpaikoille. Perjantaina ei havaittu mitään oleellista lisäystä.

Pääkaupunkiseudun HSL:n viestinnästä todettiin, että metrossa matkustajamäärät ovat nousseet muutaman prosentin viime aikoina.

– Voisi olettaa, että vastaava muutos on tapahtunut myös lähijunien matkustajamäärissä, sanoi viestinnän asiantuntija Tapio Tolmunen HSL:stä.

Tolmunen arvioi myös sitä, millaisia matkustajamäärät todennäköisesti ovat lähiaikoina.

– HSL:ssä on sellainen näppituntuma, että ihan hetkessä ei olla palaamassa pandemian aikaa edeltäneisiin matkustajalukuihin. Siihen voi kulua muutama vuosikin, kun etätöiden tekeminen saattaa olla lisääntynyt pitemmäksi aikaa.

Työterveyslaitos suosittaa lähi- ja etätyön tapojen valmistelua henkilöstön kanssa

Työpaikoilla on syytä valmistella nyt lähi- ja etätyön tavat ja periaatteet yhdessä henkilöstön kanssa, suosittaa Työterveyslaitos. Työpaikoilla on nyt tarpeen myös päivittää koronatartuntojen riskinarviointi.

Työterveyslaitos kehottaa purkamaan rajoituksia työpaikoilla hallitusti. Työnantaja päättää tarvittavista toimista, kuten maskien käytöstä, riskinarvioinnin perusteella ja huomioiden THL:n maskisuosituksen.

Työterveyslaitos niin ikään kehottaa laittamaan maskeja tarjolle työntekijöille ja asiakkaille, vaikka maskien käytöstä olisikin päätetty luopua.