Biden esittää USA:n käyttävän 1 750 miljardia dollaria uudistuksiin, pitää puheen ennen lähtöään Eurooppaan

Biden hakee suunnitelmallaan poliittista voittoa ennen lähtöään Eurooppaan, jossa hän tapaa G20-maiden johtajien kanssa ennen Glasgow'n ilmastohuippukokousta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden esitteli torstaina uuden suunnitelmansa, jossa muun muassa sosiaalipalveluiden rahoitusta on määrä lisätä. Bidenin suunnitelman mukaan Yhdysvallat käyttää 1 750 miljardia dollaria koulutukseen, lastenhoitoon, puhtaaseen energiaan ja sosiaalipalveluihin.

Biden epäonnistui alkuperäisessä tavoitteessaan saada uudistuksiaan koskeva budjetti läpi kongressissa. Biden esittelikin torstaina taloussuunnitelmasta version, jossa suunniteltujen sosiaalitukien määrä on hieman aiempaa alhaisempi. Puheessaan hän ylisti uudistusta "historialliseksi".

BBC:n mukaan paketista on määrä käyttää 55 miljardia dollaria ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun, pääasiassa verotuksen keinoin. Lisäksi paketilla on määrä rahoittaa esimerkiksi ilmainen esikoulu kaikille 3- ja 4-vuotiaille lapsille ja edullisempia asuntoja.

Kommentoi

Palvelut