Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Prinssi Andrew vaatii oikeutta USA:ssa hylkäämään "perusteettoman" seksikanteen

Britannian kuninkaalliseen perheeseen kuuluva prinssi Andrew vaatii yhdysvaltalaista tuomioistuinta hylkäämään häntä vastaan nostetun kanteen, jossa prinssiä syytetään alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Prinssin mukaan haaste on perusteeton.

Andrew'n asianajajat jättivät vastauksen häntä vastaan New Yorkissa nostettuun kanteeseen perjantaina paikallista aikaa.

Asianomistajan, nykyisin 38-vuotiaan Virginia Giuffren mukaan edesmennyt seksuaalirikollinen ja liikemies Jeffrey Epstein oli säännöllisesti käyttänyt häntä hyväkseen ja niin sanotusti lainannut häntä seksuaalisessa tarkoituksessa prinssi Andrew'lle ja muille vaikutusvaltaisille miehille.

Kanteen mukaan Epstein, prinssi Andrew ja seurapiirijulkimo Ghislaine Maxwell pakottivat alaikäisen seksiin prinssi Andrew'n kanssa.

Andrew on kiistänyt jyrkästi syytteet. Hänen edustajiensa perjantaina jättämän kannanoton mukaan Giuffre pyrkii syytöksillä "saamaan uuden palkkapäivän".

Andrew'n asianajajat väittävät, että Giuffre "väitetysti sai miljoonia dollareita" vuoden 2017 sovintoratkaisusta sen jälkeen, kun hän haastoi Maxwellin oikeuteen.

Luopui kuninkaallisista velvollisuuksista

Giuffre on väittänyt, että Andrew pahoinpiteli häntä seksuaalisesti yli 20 vuotta sitten hänen ollessaan 17-vuotias ja alaikäinen Yhdysvaltain osavaltion lain mukaan.

– Virginia Giuffre on saattanut hyvinkin joutua Jeffrey Epsteinin seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi, eikä mikään voi puolustella Epsteinin hirviömäistä käyttäytymistä Giuffrea kohtaan, jos niin on. Prinssi Andrew ei kuitenkaan koskaan käyttänyt seksuaalisesti hyväksi tai pahoinpidellyt Giuffrea. Hän kiistää yksiselitteisesti Giuffren väärät syytökset häntä vastaan, Andrew'n asianajajat kirjoittivat nyt oikeudelle.

Prinssi Andrew, 61, on kuningatar Elisabetin toinen poika. Vuonna 2019 hän luopui kuninkaallisista velvollisuuksista hänen ja Epsteinin ystävyyden takia.

Epstein kuoli vankisellissään New Yorkissa vuonna 2019, kun hän odotti oikeudenkäynnin alkamista. 66-vuotiaan Epsteinin kuolemaa pidetään itsemurhana.