Talebanin ylin johtaja esiintyi ensi kertaa julkisesti

Akhundzada on vuosien mittaan pitänyt matalaa profiilia, mikä on johtanut spekulaatioihin hänen roolistaan ​​uudessa Taleban-hallinnossa. Kuva vuodelta 2016. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Afganistania hallitsevan Talebanin ylin johtaja Hibatullah Akhundzada on esiintynyt ensi kertaa julkisuudessa. Asiasta kertovat useat viralliset Taleban-tilit Twitterissä.

Akhundzadan kerrottiin puhuneen Kandaharin mielenosoituksen aikana. Puheen sisältöä kuvailtiin uskonnolliseksi, eikä johtaja sivunnut siinä politiikkaa.

Akhundzadan esiintymisen turvajärjestelyjä luonnehdittiin hyvin tiukoiksi, eikä tilaisuudesta ole julkaistu kuvamateriaalia. Äänitallenne on kuitenkin levinnyt sosiaalisessa mediassa.

Akhundzada nimettiin Taleban-liikkeen johtajaksi vuonna 2016 sen jälkeen, kun hänen edeltäjänsä mullah Akhtar Mansour oli kuollut Yhdysvaltain lennokki-iskussa.

Akhundzada on vuosien mittaan pitänyt matalaa profiilia, mikä on johtanut huhuihin ja spekulaatioihin hänen roolistaan ​​uudessa Taleban-hallinnossa. Väitteitä on liikkunut myös hänen kuolemastaan.

Kommentoi

Mainos: Itä-Häme

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut