Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perustuslakivaliokunta aikoo keskustella kansanedustaja Mikko Kärnän vaatimuksesta hyllyttää professori Tuomas Ojanen asiantuntijana

Eduskunnan perustuslakivaliokunta aikoo keskustella kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) vaatimuksesta valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojasen hyllyttämisestä asiantuntijana valiokunnan kuulemisissa.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) kertoo STT:lle tekstiviestitse, että hän varaa valiokunnalle mahdollisuuden keskustella asiasta, kun se on seuraavan kerran ajankohtainen. Ojala-Niemelän mukaan valiokunta tekee päätökset asiantuntijoista asiakohtaisesti.

Kärnä vaati keskiviikkona tiedotteessa, että perustuslakivaliokunta ei toistaiseksi käyttäisi Ojasta asiantuntijana valiokunnan kuulemisissa.

Jupakka juontaa juurensa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ministerivastuuasian käsittelyyn perustuslakivaliokunnassa. Kärnä epäili viime joulukuussa Twitterissä , että Ojanen olisi osallistunut vihreiden kansanedustajien vastalauseen kirjoittamiseen perustuslakivaliokunnan mietinnöstä.

Ojanen kiisti joulukuussa Helsingin Sanomille , että hän olisi kirjoittanut vihreiden vastalausetta.

Ojanen teki Kärnästä rikosilmoituksen, joka johti tällä viikolla syytteen nostamiseen Kärnää vastaan kunnianloukkauksesta.

Kärnän näkemys on, että Ojasen toimintaa ja motiiveja ei voisi Ojasen tai syyttäjän mielestä kyseenalaistaa ilman, että siitä nostetaan syyte. Kärnän mielestä tämä rajoittaa kansanedustajan oikeutta käydä yhteiskunnallista keskustelua.

– Aion käydä tämän oikeusprosessin läpi loppuun saakka ja pidän saamaani syytettä absurdina, Kärnä sanoi tiedotteessa.

Kärnä itse on perustuslakivaliokunnan varajäsen.

Ojanen on yksi perustuslakivaliokunnan useimmin kuulemista valtiosääntöoikeuden asiantuntijoista.