Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kela selvitti: tämä 60 euron kuukausietuus jää tuhansilta suomalaisilta huomaamatta

Kansaneläkelaitoksen rekisteritietojen perusteella havaittiin, että tuhansilla suomalaisilla olisi oikeus 60 euron ylimääräiseen eläke-etuuteen kuukaudessa. Kyseessä on kansaneläke.

Kela selvitti, kuinka monella työeläkkeellä olevalla olisi oikeus saada työeläkkeen lisäksi itselleen myös kansaneläkettä. Sen rekisteritietojen perusteella löytyi 3 557 asiakasta, jotka saavat niin pientä työeläkettä, että heillä saattaa olla oikeus kansaneläkkeeseen.

Vuonna 2020 määrä oli 13 804. Poikkeuksellisen suuri määrä johtui vuonna 2020 tehdystä tasokorotuksesta. Korotuksen vuoksi kansaneläkkeen sai hieman aiempaa suuremmilla eläketuloilla.

Yli 3 550 työeläkkeelle jääneellä saattaa olla oikeus lisäksi kansaneläkkeeseen

Suurin osa selvityksessä löytyneistä kansaneläkkeeseen oikeutetuista on 65 vuotta täyttäneitä, mutta mukana on myös nuorempia työkyvyttömyyseläkkeelle jääneitä.

Kela kertoo olevansa heihin yhteydessä. Kaikki rekisteripoiminnassa löytyneet eivät kuitenkaan tule saamaan kansaneläkettä. Asiakkaalla saattaa olla muita eläketuloja, jotka vaikuttavat kansaneläkkeen myöntämiseen.

Kela selvittää kansaneläkkeeseen oikeutettujen määrän rekistereistään vuosittain. Vuonna 2020 tehdyn selvityksen perusteella kansaneläkettä alkoi saada 6 787 asiakasta. Myönnetyn kansaneläkkeen määrä oli keskimäärin noin 64 euroa kuukaudessa.