Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Irlannissa neljä miestä kaappasi bussin ja sytytti sen tuleen – kukaan ei loukkaantunut

Pohjois-Irlannissa neljä miestä kaappasi sunnuntai-iltana bussin ja sytytti sen tuleen. Asiasta uutisoi muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC .

Poliisin mukaan miehet olivat käskeneet matkustajia ja kuljettajaa poistumaan bussista ja sytyttäneet ajoneuvon sen jälkeen tuleen.

Poliisi kertoo, että kukaan ei loukkaantunut tapahtumien yhteydessä. Pohjoisirlantilainen Belfast Telegraph uutisoi kuljettajan olevan järkyttynyt tapahtumista.

– Kuljettajamme on erittäin järkyttynyt ja saa tukea työkavereiltaan, julkisesta liikenteestä vastaava Translink sanoi.

Moni poliitikko tuomitsi iskun tuoreeltaan.

Bussi kaapattiin pääkaupunki Belfastin lähellä sijaitsevassa Newtownabbeyssä. Iskun takia monia julkisen liikenteen vuoroja peruttiin.

EU:n ja Britannian rajakysymykset tapetilla

BBC:n mukaan kaappaus on Pohjois-Irlannissa toinen viikon sisään. Viime maanantaina kaksi aseistautunutta miestä kaappasi bussin, käskivät sen kuljettajaa poistumaan ja sytyttivät bussin tuleen. Bussin kyydissä ei ollut matkustajia. Tuolloinen tapaus sattui Newtownardsissa.

Belfast Telegraph kirjoittaa, että niin kutsuttu Protestant Action Force ilmoitti olleensa iskun takana. Median mukaan iskulla oli tarkoitus kritisoida sitä, että demokraattinen unionistipuolue oli ylittänyt Pohjois-Irlannin protokollan määräajan.

Pohjois-Irlannin protokollan tarkoitus on ratkoa Euroopan unionin ja unionista eronneen Britannian rajakysymyksiä Pohjois-Irlannin ja Irlannin rajalla. Unionistit ovat nähneet, että protokolla uhkaa Pohjois-Irlannin asemaa osana Britanniaa.

Belfast Telegraphin mukaan sunnuntainen hyökkäys on Pohjois-Irlannissa neljäs julkiseen liikenteeseen kohdistettu hyökkäys tänä vuonna.