Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nordea perustaa Joensuuhun uuden kehittämisyksikön

Finanssikonserni Nordea kertoo perustavansa Joensuuhun uuden digitaalisten palveluiden kehittämisyksikön. Yhtiöllä on jo vastaavat yksiköt Helsingissä ja Oulussa.

Nordean mukaan Joensuuhun perustettavassa yksikössä keskitytään erityisesti verkko- ja mobiilipankin kehittämiseen. Pankki arvioi, että Joensuussa kehitettävät palvelut vaikuttavat suoraan miljoonien asiakkaiden päivittäisiin pankkipalveluihin.

– Itä-Suomi on meille strateginen valinta. Uskomme, että alueen korkeakoulujen avulla voimme kasvattaa myös tulevaisuuden it-osaajia, kertoo Nordean digitaalisia palveluita kehittävän yksikön johtaja Teppo Jansson tiedotteessa.

Itä-Suomessa on hänen mukaansa suhteellisesti vähän tarjolla korkeatasoisia it-alan työpaikkoja. Nordea odottaa, että pankin vahvalle brändille löytyy osaajien keskuudessa tilausta.

Joensuun yksikön on määrä työllistää 30–50 henkilöä. Helsingin ja Oulun yksiköissä on töissä yhteensä reilut 250 ihmistä.

Nordealla on Joensuussa pankin muissa tehtävissä 50 hengen organisaatio. Yhteensä Nordea työllistää Suomessa noin 6 400 henkilöä.