Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Filippiinien taifuuni on vienyt ainakin 75 ihmisen hengen, Britannian brexit-neuvotteluja johtanut David Frost jättää hallituksen

Filippiinien taifuuni on vienyt ainakin 75 ihmisen hengen

Kaakkois-Aasian Filippiinien taifuunin uhriluku on kasvussa. Viranomaisten mukaan ainakin 75 ihmistä on kuollut tämän vuoden voimakkaimman pyörremyrskyn seurauksena. Myrsky iski maahan torstaina.

Taifuuni osui vahvimmin maan etelä- ja keskiosiin, joissa se katkoi voimalinjoja ja riuhtoi irti talojen kattoja. Tuulet yltyivät jopa yli 50 metriin sekunnissa. Raiksi nimetyn taifuunin mukanaan tuomat rankkasateet aiheuttivat tuhoa myös laajemmin maassa. (Lähde: AFP)

Britannian brexit-neuvotteluja johtanut David Frost jättää hallituksen

Britannian brexit-neuvotteluja johtanut ministeri David Frost jättää hallituksen. Asian vahvistaa Britannian pääministeri Boris Johnsonin kanslia.

Frost sanoo kanslian julkaisemassa erokirjeessä, että hän luopuu tehtävästään välittömästi, sillä Britannian EU-ero eli brexit on nyt turvattu. Hän ilmaisi myös huolensa hallinnon nykysuunnasta.

Frostin lähtö hallituksesta on paha isku Johnsonille, joka on viime aikoina ollut kovan arvostelun kohteena. (Lähde: AFP)

Hollanti aloittaa liki kuukauden mittaisen koronasulun tänään

Hollannissa alkaa tänään koronasulku, joka kestää yli joulun aina tammikuun puoleenväliin saakka. Maan pääministeri Mark Rutte ilmoitti asiasta lauantaina.

Vain välttämättömät liikkeet saavat olla auki. Kaikki ei-välttämättömät kaupat, ravintolat, baarit, elokuvateatterit, museot ja teatterit suljetaan tammikuun 14. päivään saakka. Koulut on pidettävä suljettuina aina tammikuun 9. päivään saakka.

Joulupäivää lukuun ottamatta ihmiset eivät saa kutsua kotiinsa kahta ihmistä enempää. (Lähde: AFP)

Chilessä äänestetään presidentinvaaleissa kahden tyystin erilaisen ehdokkaan välillä

Chilessä äänestetään tänään presidentinvaalien toisella kierroksella. Presidentiksi valitaan joko laitaoikeistolainen Jose Antonio Kast tai vasta 35-vuotias vasemmistolainen entinen opiskelijajohtaja Gabriel Boric .

Vaaleista odotetaan tasaisia. Marraskuun ensimmäisellä kierroksella Kast sai noin 28 prosenttia ja Boric noin 25 prosenttia äänistä. Mielipidetiedusteluissa Boricilla on ollut viime viikkoina niukka etumatka.

Vaalituloksella on suuri merkitys muun muassa siksi, että meneillään on Chilen uuden perustuslain laatiminen.

Maan etelä- ja keskiosissa on tänään liukasta

Ajokeli on tänään huono tienpintojen jäätymisen takia maan etelä- ja keskiosissa, varoittaa Ilmatieteen laitos . Autoilijoiden lisäksi myös jalankulkijoiden on syytä varoa, sillä jalkakäytävät ovat monin paikoin erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Lämpötilat alkavat laskea tänään, ja suuressa osassa maata päästään pakkasen puolelle. Pakkasen on ennustettu kiristyvän entisestään jouluviikon alkaessa.

Lieksassa useita rakennuspaloja, syttymissyyksi epäillään sähkövikoja

Pohjois-Karjalassa Lieksassa on syttynyt illan ja yön aikana kolme keskisuurta rakennuspaloa. Pelastuslaitos kertoo Twitterissä , että alueella on sähkövikoja, joista palojen arvioidaan mahdollisesti saaneen alkunsa. Kaikki palot ovat syttyneet Vänskälän alueella.

Pelastushenkilöstö on paikalla sammuttamassa paloja ja varoittamassa alueen asukkaita, Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kertoi neljän aikoihin aamulla.

Pelastuslaitos sai hälytyksen ensimmäisestä palosta kymmenen aikoihin eilen illalla ja kahdesta muusta palosta tänään aamulla kello kahden molemmin puolin.

Kotkaniemen avausmaali siivitti Carolinan voittoon Los Angelesista

Jääkiekon NHL:ssä suomalaisten vahvistama Carolina Hurricanes on voittanut Los Angeles Kingsin maalein 5–1.

Hurricanesin avausmaalista vastasi Jesperi Kotkaniemi , joka pääsi heiluttamaan Kingsin verkkoa, kun peliä ei ollut pelattu vielä täyttä minuuttiakaan.

Carolinan neljännessä maalissa asialla oli Teuvo Teräväinen . Suomalainen sai kiekon verkkoon, kun toista erää oli pelattu yli yhdeksän minuuttia. Kotkaniemi oli syöttämässä maalia.