Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meiran paahtimon tulipalo ohi: tämä tuhojen laajuudesta nyt tiedetään

Meiran tehdaskiinteistössä maanantaina aamupäivällä alkanut sitkeä tulipalo on saatu sammutettua. Meiran tiedotteesta selviää, että kiinteistöstä maustetehtaan puoli säilyi lähes kokonaan vaurioitta, mutta sähkölaitteiston osittainen vaurioituminen ja kastumisen vaikuttavat muun muassa rakennuksen hissien toimintaan. Arvion mukaan hissit saadaan käynnistettyä jo tänään keskiviikkona.

Paahtimon puolella ullakko, kattorakenteet ja yksi kolmesta paahtokoneesta vaurioituivat. Pakkaussali, paahtimon valvomo sekä jauhatuslaitteistot säilyivät miltei vaurioitta. Jälleenrakennuksen suunnittelu on jo käynnissä, ja kuivaustyöt sekä tilojen turvallisuuden varmistaminen on aloitettu.

Helsingin kaupungin Pelastuslaitos on luovuttanut kiinteistön hallinnan takaisin Meiralle. Paahtimon toiminta käynnistyy huomenna torstaina kahvin ja mausteen toimitusten osalta. Muun toiminnan jatkamisesta ei ole vielä varmaa aikataulua.

Pelastuslaitos sai tulipalosta hälytyksen Aleksis Kiven kadulle maanantaina aamukymmenen jälkeen. Palo syttyi uudestaan jälkiraivauksen yhteydessä tiistaina.