Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi asuinrakennusta tuhoutui tulipaloissa jouluaattona

Pelastuslaitokset ovat kertoneet kahdesta jouluaattona sattuneesta asuinrakennuksen tulipalosta.

Pohjanmaalla Maalahdessa omakotitalo tuhoutui asuinkelvottomaksi tulipalossa, mutta henkilövahingoilta vältyttiin, kertoi päivystävä palomestari.

Pelastuslaitos sai hälytyksen omakotitalon palosta hieman kello 18 jälkeen. Talon asukkaat olivat havainneet talon olevan tulessa kotiin saapuessaan.

Palon syttymissyystä ei vielä aattoiltana ollut palomestarin mukaan varmaa tietoa, mutta alustava arvio oli, että palo lähti keittiöstä.

Noin kahdeksalta illalla tulipalo oli saatu sammutettua ja jälkivartiointi oli jo käynnissä.

Palomestari kertoi, että tulipalo aiheutti suuria savu- ja nokivahinkoja. Myös irtaimistoa paloi laajalti. Talossa asunut nelihenkinen perhe sai väliaikaisen majoituspaikan.

Rovaniemellä paloi suurikokoinen hirsitalo

Lapissa Rovaniemellä palamaan syttyneestä hirsirakennuksesta pelastautui seitsemän ihmistä heidän havaittuaan palon. Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta Perunkajärven itäpuolentiellä noin puoli neljältä iltapäivällä jouluaattona.

Kaksikerroksinen, noin 300 neliömetrin kokoinen rakennus oli täyden palon vaiheessa, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Sammutustyöt jatkuivat usean tunnin ajan.

Palon syttymissyytä päivystävä palomestari ei vielä aattona osannut kertoa, sillä tuhot olivat niin laajat.

Palomestarin mukaan kaikki talossa olleet olivat saaneet majapaikan itselleen.