Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuningatar Elisabet omisti perinteisen joulupuheensa edesmenneen puolisonsa muistolle

Britannian kuningatar Elisabet omisti perinteisen joulupäivän puheensa aiemmin tänä vuonna kuolleen puolisonsa prinssi Philipin muistolle.

– Joulu voi olla vaikeaa aikaa niille, jotka ovat menettäneet rakkaimpiaan. Tänä vuonna ymmärrän erityisen hyvin miksi, Elisabet avasi puheensa.

Kuningatar ylisti puolisonsa halua palvella maatansa, hänen älyllistä uteliaisuuttaan ja kykyään puristaa hauskuutta mistä tahansa tilanteesta. Tämä kipinä oli kuningattaren mukaan Philipissä läsnä ensitapaamisesta loppuun asti.

– Mutta elämä tietysti koostuu paitsi ensitapaamisista myös viimeisistä jäähyväisistä. Niin paljon kuin minä ja perheeni häntä kaipaammekin, tiedän, että hän olisi halunnut meidän nauttivan joulusta.

Kuningatar myös viittasi puheessaan koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin pyhinä sanoen, että taudin vuoksi "emme taaskaan voineet juhlia aivan kuten olisimme toivoneet".

Kuningatar oli joutunut perumaan perinteisen joulunviettonsa jo toista vuotta peräjälkeen.

Joulutervehdys oli poikkeuksellisen henkilökohtaisena pidetty kuningattarelta, joka ei juuri koskaan puhu perhe-elämästään yksityishenkilönä eikä ole pitkän valtakautensa varrella antanut yhtäkään haastattelua tiedotusvälineille.

Elisabet ja Philip olivat naimisissa 73 vuotta.