Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro jättivät lakkovaroituksen Keitele Groupiin ja kolmeen muuhun yritykseen

Ammattiliitto Pro ja Teollisuusliitto ovat jättäneet lakkovaroituksen neljään mekaanisen metsäteollisuuden yritykseen. Nämä ovat Keitele Group , Formica IKI , Isojoen Saha ja Siklaelementit . Lakot olisivat toteutuessaan voimassa 13.–30. tammikuuta.

– Valitettavaa, että nämä yritykset eivät ole pyynnöistä huolimatta halukkaita neuvottelemaan henkilöstölleen työehtosopimuksia, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoi tiedotteessa keskiviikkona.

Metsäteollisuuden toimiala siirtyy sopimuksettomaan tilaan lauantaina. Toimialalla ei enää ole edustavaa työnantajayhdistystä. Ammattiliitto Pro käy neuvottelut yhteisistä työehtosopimuksista Teollisuusliiton kanssa yrityksittäin.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto totesi keskiviikkona, että tilanne Keitele Groupissa on poikkeuksellisen tulehtunut eikä liitolla ole muuta vaihtoehtoa kuin lakkovaroituksen antaminen.

Tiistaina hän totesi Twitterissä , että Keitele Group oli kieltäytynyt vapaehtoisesta sovittelusta valtakunnansovittelijan johdolla.

Ilmoitetut työnseisaukset eivät koske hätätyötä eivätkä työtä, joka on välttämätöntä hengen ja terveyden turvaamisen kannalta.

"Töitä tarjotaan kaikille halukkaille"

Keitele Groupin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio vastasi Teollisuusliiton jättämään lakkovaroitukseen sanomalla, että työt tehtaalla jatkuvat. Yhtiön mukaan sillä ei ole mitään lakisääteistä velvoitetta neuvotella Teollisuusliiton kanssa.

– Me olemme 40 vuotta toimineet täällä Keiteleellä ja emmekä ole koskaan lomauttaneet tai irtisanoneet ketään. Ja aina kun on ollut lakko, lähes kaikki työntekijät ovat olleet töissä ja näin on nytkin. Töitä tarjotaan kaikille halukkaille, Kylävainio sanoi.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT aloitti viime viikolla saarron Keitelettä vastaan tukeakseen Teollisuusliiton vaatimusta päästä käymään työehtosopimusneuvotteluja Keitele Groupin kanssa.

– Teollisuusliitto ja AKT ovat toimineet epäasiallisesti, Kylävainio sanoi.

Kylävainio sanoi yhtiön odottavan saarron loppumista ennen kuin se voisi harkita keskustelujen aloittamista Teollisuusliiton kanssa.

-----------

Korjattu aiempaa uutista klo 21.05: Yrityksen nimet ovat Isojoen Saha ja Siklaelementit.