Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapinlahden Linnut -yhtyeen perustajajäsen Timo Eränkö on kuollut 69-vuotiaana

Lapinlahden Linnut -yhtyeen perustajajäsen Timo Eränkö on kuollut. Sanoittajana, muusikkona, esiintyjänä ja sketsien tekijänä tunnettu Eränkö oli kuollessaan 69-vuotias.

Pitkän uran Erängön kanssa tehnyt näyttelijä ja kollega Tapio Liinoja vahvisti torstai-iltana STT:lle ystävänsä kuolleen. Liinoja jää kaipaamaan läheistä ystäväänsä.

– Hän oli hyvin originelli kaveri, taitava sanoittaja ja näkemyksellinen kirjoittaja, Liinoja luonnehti pitkäaikaista kollegaansa.

Työskentelyä ja satojen tai jopa tuhansien keikkamatkojen tekemistä Erängön kanssa Liinoja kuvaa todella palkitsevaksi ajanjaksoksi. Liinojan mukaan Erängön mielipiteet eivät jääneet pimentoon Lapinlahden Lintujen taiteessa.

– Timo oli bändin synnyttäjä ja keskeinen perustaja.

Lapinlahden Linnut -yhtye ja huumoriryhmä teki suosituimmat levytyksensä 1980- ja 1990-luvuilla. Ryhmän tunnetuimmat tv-sketsisarjat ovat Seitsemän kuolemansyntiä (1988) ja Maailman kahdeksan ihmettä (1990).

Liinoja uskoo Erängön jättävän suomalaisen viihteen ja kulttuurin kenttään pysyvän muiston.

– Hän oli erittäin värikäs persoona suomalaisessa televisioviihteessä ja musiikissa. Kynä pysyi kädessä, ja se oli parhaimmillaan erittäin terävä, Liinoja sanoo.