Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Etelä-Afrikan parlamenttirakennuksessa tulipalo, vanhan osan katto romahti

Etelä-Afrikassa maan parlamenttirakennuksessa Kapkaupungissa syttynyttä tulipaloa ei aikaisemmista väitteistä huolimatta ole saatu hallintaan, vaan liekit ovat yli kahdeksan tuntia kestäneistä sammutusyrityksistä huolimatta edelleen valloillaan.

Tulipalo syttyi rakennuksen vanhimmassa osassa toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Vanhan osan katto on sittemmin romahtanut palon vuoksi.

Etelä-Afrikan presidentin Cyril Ramaphosan mukaan palopaikalta on otettu kiinni yksi henkilö, jota kuulustellaan.

Kapkaupungin johtajistoon kuuluvan Jean-Pierre Smithin mukaan koko vanha osa on kärsinyt laajoja savu- ja vesivahinkoja. Tuli on levinnyt myös rakennuskompleksin uudempiin osiin, missä se on jo ehtinyt vahingoittaa myös niitä osia, joissa Etelä-Afrikan parlamentti toimii.

Palokunta käytti nostokurkea saadakseen ruiskutettua vettä liekkeihin ylhäältä käsin. Tulipätsiä vastaan taistelemassa on satakunta palomiestä. Rakennuskompleksin ympäristö on eristetty.

Rakennus oli todennäköisesti tyhjillään, kun tuli pääsi irti.

Parlamenttirakennus koostuu kolmesta osasta, joista vanhin valmistui jo vuonna 1884. Maan kaksikamarisen parlamentin käytössä on nykyään kaksi uudempaa osaa, jotka valmistuivat 1920- ja 1980-luvuilla.

Huhtikuussa Kapkaupungissa raivonnut tulipalo tuhosi osan kaupungin yliopiston kirjastosta.