Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Suomessa ja käsivarren Lapissa huono ajokeli, Lounais-Suomessa liukkaus vaarana jalankulkijoille

Etelä-Suomessa ja käsivarren Lapissa varoitetaan huonosta liikennesäästä, kertoo Ilmatieteen laitos. Sama varoitus on voimassa myös Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Savossa.

Huono ajokeli johtuu lumisateesta sekä paikoin jäätävästä tihkusateesta ja sään lauhtumisesta. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Helena Laakson mukaan lumisateet ovat kuitenkin heikkenemässä tänään.

Varsinais-Suomessa ja Ahvenanmaalla varoitetaan mahdollisesti vaarallisesta jalankulkusäästä. Laakson mukaan lauha lämpötila on liukastanut väylät vaarallisiksi jalankulkijoille.

Alkuviikosta lumisateita

Huomenna Suomeen tulee uusia lumisateita ja huono ajokeli jatkuu. Laakson mukaan alkuviikko näyttäisi menevän lumisateiden ja niiden myötä huonon ajokelin merkeissä.

– Loppiaisena eli torstaina korkeapaine voisi vähitellen vahvistua lännestä ja lumisateet heiketä. Perjantai voisi olla jo vähän poutaisempi päivä, Laakso kertoo.

Viikonlopulle on kuitenkin luvattu uusia lumisateita.