Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lentojen vaihtaminen Hongkongin kentällä kielletään riskimaissa oleilleilta matkustajilta – listalla yli 150 maata

Hongkongin kansainvälinen lentokenttä on ilmoittanut kieltävänsä lentojen vaihtamisen riskimaissa oleilleilta matkustajilta. Päätös on osa koronaviruspandemian vuoksi asetettuja matkustusrajoituksia.

Lentokentän tiedotteen mukaan lentojen vaihtaminen Hongkongin kentällä on kielletty, jos matkustaja on oleillut jossakin kieltolistan maista kuluneiden 21 vuorokauden aikana.

Riskimaiden lista on varsin pitkä: Hongkong jakaa maat ryhmiin sen perusteella, miten laajalle koronavirus on levinnyt, ja tiukimpien rajoitusten kohteena olevassa A-ryhmässä on tällä hetkellä yhteensä 153 maata.

Nykyisten sääntöjen mukaan A-ryhmän maista tulevien on vietettävä 21 päivää karanteenissa. Kahdeksasta A-ryhmän maasta eli Australiasta, Kanadasta, Ranskasta, Intiasta, Filippiineiltä, Pakistanista, Britanniasta ja Yhdysvalloista saapuminen Hongkongiin on kokonaan kielletty.

Uusi rajoitus tulee voimaan sunnuntaina ja kestää näillä näkymin kuukauden. Lentokenttä perustelee kieltoa tarpeella hillitä omikronmuunnoksen leviämistä.

Päätös syventää entisestään Hongkongin eristyneisyyttä, kun kaupunki pyrkii noudattamaan koronaviruskäytännöissään nollatoleranssia. Samalla se aiheuttaa päänsärkyä lentoyhtiöille, joista osa on jo alkanut välttää Hongkongia tiukkojen karanteenisääntöjen vuoksi.

Lentoyhtiön henkilökunta aloitti omikronryppään

Hongkongissa on ollut pieni omikrontartuntojen rypäs, joka sai alkunsa, kun Cathay Pacific -lentoyhtiön kotiin palaava henkilökunta rikkoi kotikaranteenisääntöjä. Kaupunki on asettanut tiukkoja rajoituksia esimerkiksi sulkemalla kuntosalit ja kieltämällä ravintoloissa syömisen iltakuuden jälkeen.

Lisäksi hallinto tutkii Cathay Pacificin toimia. Yhtiöön saattaa myöhemmin kohdistua oikeustoimia.

Cathay lentää nyt vain murto-osan pandemiaa edeltävistä lentoreiteistään. Monilla yhtiön kaukolennoilla on vaihto yhtiön kotikaupungissa Hongkongissa.

Vaihtolentojen keskeytyksistä uutisoi aiemmin tällä viikolla Bloomberg , jonka lähteen mukaan rajoitus ei koskisi diplomaatteja, viranomaisia ja Pekingin ensi kuun talviolympialaisiin matkalla olevia urheilijoita. Hongkongin lentokentän tiedotteessa ei kuitenkaan mainittu, että olympialaisiin menossa olevia delegaatioita kohdeltaisiin poikkeuksina.