Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seksuaalirikoksista syytetty miljonääri Peter Nygård ei päässyt vapaaksi takuita vastaan

Seksuaalirikoksista syytetty suomalaiskanadalainen miljonääri Peter Nygård ei päässyt vapaiksi takuita vastaan eli hän pysyy vangittuna odottamassa oikeudenkäyntinsä alkua, kertoi keskiviikkona muun muassa kanadalaismedia CBC News. Nygårdia syytetään Kanadassa useista seksuaalirikoksista.

Nygårdia, 80, syytetään myös Yhdysvalloissa muun muassa alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista ja kiristyksestä. Hänet on määrä luovuttaa Yhdysvaltoihin, mutta luovutuksen ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Yhdysvaltalaissyyttäjien mukaan Nygårdilla on ollut kymmeniä uhreja Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Bahamalla, joukossa myös alaikäisiä tyttöjä.

Nygårdin kerrotaan ottaneen kohteekseen naisia ja tyttöjä, jotka tulivat köyhistä oloista tai joita oli aiemmin hyväksikäytetty.

Lapsena Suomesta Kanadaan muuttanut Nygård teki omaisuutensa muotialalla Nygard International -yhtiöllään, jolla oli parhaimmillaan lähes 170 myymälää. Yhtiö on hakeutunut konkurssiin.