IS: Perheenisä ehti huijata työttömyyskassasta kahdessa vuodessa yli 30 000 euroa – oikeus osoitti armollisuutta katuvalle tekijälle

Perheellinen mies ehti harjoittaa rikollista toimintaa lähes kahden vuoden ajan ja huijata työttömyyskassasta yli 30 000 euroa.

Ilta-Sanomat kertoo tapauksesta, jossa tekoaikaan noin 40-vuotias mies onnistui saamaan Teollisuuden työttömyyskassasta kaikkiaan 30 264,15 euroa, vaikka hänellä ei ollut työssäkäyvänä oikeutta rahoihin.

Kyse oli törkeästä petoksesta. Mies tuomittiin teosta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Ilta-Sanomien mukaan Pirkanmaalla perheineen asuva mies kertoi oikeudessa muuttaneensa Tampereelle ja olleensa aluksi työttömänä. Hän löysi kuitenkin pian uuden työpaikan, mutta mies jätti kertomatta asiasta työttömyyskassalle.

– (Vastaaja) oli huomannut, että ei pärjää saamallaan palkalla. Hänellä oli mennyt rahaa lapsen tapaamisoikeusasian käsittelyyn, oikeus kirjasi miehen kertoneen.

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että mies kiisti tekonsa törkeyden. Oikeus kuitenkin katsoi, etteivät korvaushakemuksiin toistuvasti tehdyt työtön-merkinnät jättäneet asiassa epäselvyyttä.

– (Vastaaja) on täyttänyt lomakkeet aina uudestaan ja tehnyt ilmoitukset erikseen. Näin ollen teko on vaatinut häneltä aktiivisia toimia koko tekoajan, oikeus perusteli.

Ilta-Sanomien mukaan oikeus oli kuitenkin varsin lempeä rangaistusta mitatessaan. Lähtökohtaisesti oikeus katsoi rikoksen olevan yhdeksän kuukauden vankeusrangaistuksen arvoinen.

– Vastaaja on oikeudessa katunut tekoaan. Hän on lisäksi kertonut elämäntilanteessaan olleista seikoista, jotka ovat osaltaan johtaneet tekoon.

Näin ollen oikeus katsoi kuuden kuukauden vankeuden olevan oikeudenmukainen rangaistus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut