Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumisateet hiipuvat Valtterin jäljiltä vähiin koko maassa

Viikonloppuna riehuneen Valtteri-myrskyn kerryttämät lumisateet hiipuvat hyvin vähiin alkuviikosta, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

– Viimeisten 12 tunnin aikana lunta on satanut 2–3 senttiä esimerkiksi Vantaan, Lappeenrannan, Hämeenlinnan, Mikkelin ja Joutsan seuduilla, päivystävä meteorologi Juha Tuomala sanoi maanantaina illalla.

Tuomala kertoi, että Oulujärven eteläpuolella on vielä odotettavissa heikkoja lumisateita, mutta lunta kertynee vain noin sentin verran. Myös Kainuussa sataa lunta vähäisessä määrin.

Lunta satoi vielä maanantaina Uudellamaalla, Keski-Suomessa ja Itä-Suomessa. Paikoitellen lunta kertyi viitisen senttimetriä tai enemmän.

Lapissa paikoin yli 30 pakkasastetta

Pakkanen sen sijaan on purevaa erityisesti Lapissa. Inarin ja Sodankylän seuduilla pakkasta on 30 astetta tai vähän sen ylikin. Paikoin pakkanen voi Lapissa laskea 35 asteeseen. Koillismaalla voi niin ikään olla lähes yhtä kylmää kuin Lapissa.

Pohjois-Lapissa on tiistaina poutaista ja aurinkokin voi vilahtaa. Tiistaille ei ole voimassa olevia varoituksia. Ajokeli on normaalin talvinen, mutta Valtteri-myräkän myötä satanut lumi voi vaikeuttaa liikennettä monin paikoin.

Ahvenanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on odotettavissa voimakasta tuulta noin 15 metriä sekunnissa.