Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintolat saavat nyt olla auki puoleenyöhön asti – valomerkki tulee kello 23

Kaikkia ravintolarajoituksia kevennetään tästä maanantaista alkaen. Valtioneuvoston tekemään asetusmuutokseen perustuen ravintolat saavat olla auki puoleenyöhön ja tarjoilla alkoholia kello 23:een asti.

Mikäli tautitilanne kehittyy suotuisasti eikä terveydenhuollon kantokyky ole uhattuna, voidaan ravintolarajoituksista luopua kokonaan maaliskuun alussa.

Kevennys koskee sekä ruokaravintoloita että baareja. Paikkarajoitukset pysyvät edelleen voimassa. Anniskeluun keskittyvissä ravintoloissa saa täyttää vain puolet asiakaspaikoista, ruokaravintoloissa kolme neljännestä. Kaikilla asiakkailla pitää edelleen olla oma istumapaikkansa pöydän tai vastaavan tason ääressä.

Koronapassia ei edelleenkään voi käyttää vaihtoehtona rajoituksille. Määräaikainen rajoitus on voimassa helmikuun loppuun asti.

Mara vaati rajoitusten kumoamista nopeammin

Matkailu- ja ravintolapalvelujen etujärjestö Mara tuomitsi aiemmin tartuntatautilain vastaiseksi hallituksen päätöksen jatkaa rajoituksia ja pitää koronapassi jäädytettynä. Mara vaatii ravintolarajoitusten kumoamista heti ja kertoi tekevänsä asiasta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Maran toimitusjohtajan Timo Lapin mukaan koronapassin jäädyttämiselle ei ole laillisia perusteita.

– Valtioneuvosto ei ole kertonut meille tartuntatautilakiin perustuvaa syytä sille, että se jatkaa ravintolarajoituksia kahdella viikolla samalla, kun se suosittelee aluehallintovirastoja kumoamaan kaikki muut elinkeinotoiminnan rajoitukset ja on kumonnut periaatepäätöksen hätäjarrun käytöstä, Lappi moitti tiedotteessa.

Lapin mukaan päätökset johtavat merkillisiin tilanteisiin, kun esimerkiksi jääkiekko-ottelussa voi olla 13  000 katsojaa hartiat kiinni toisissaan, mutta erätauolla ravintoloissa saa olla vain puolet tai 75 prosenttia asiakkaiden enimmäismäärästä.