Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänään sataa lunta ja osassa maata liikennesää on erittäin huono

Suomeen saapuu yön aikana lumisadealue ja lunta sataa pitkin päivää, kertoo päivystävä meteorologi Juha Tuomola Ilmatieteen laitokselta.

Lumisateita ulottuu tänään Inarijärveltä Pirkanmaalle, ja lunta voi sataa kymmenkunta senttiä Kainuusta Keski-Lapin korkeudelle.

– Joitakin lumikuuroja tulee vielä aamulla Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueella. Illalla tulee vielä aika yhtenäisesti lunta Pohjois-Karjala–Keski-Suomi–Keski-Pohjanmaa-linjalta Lapin pohjoisimpaan nurkkaan, Tuomola kertoo.

– Lunta voisi tulla kymmenkunta senttiä Kainuusta Keski-Lapin korkeudelle ja paikoittain Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan alueella. Pääsääntöisesti sadealueella tulee 4–8 senttiä lunta, Tuomola jatkaa.

Perjantai on aika tuulinen ja Lapissa puuskat voivat äityä puhaltamaan puuskissa 15 metriä sekunnissa. Maan etelä- ja keskiosissa puuskat ovat arviolta 10 metriä sekunnissa. Lämpötilat ovat Ahvenanmaata lukuun ottamatta 1–4 astetta pakkasella, Lapissa voi olla paikoin 5–7 pakkasastetta.

Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Kainuussa erittäin huono liikennesää

Liikennesää on huono Keski-Pohjanmaa–Etelä-Pohjanmaa–Keski-Suomi–Päijät-Häme–Kymenlaakso-linjalta Keski-Lappiin asti. Erittäin huono liikennesää on Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Kainuussa.

– Ehkä myös Koillismaalla liikennesää voi olla myös erittäin huono, mutta toistaiseksi vain huono, Tuomola sanoo.

Lisäksi merellä on tuulivaroituksia ja aamulla tuulee kovaa.