Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuori 25-kiloinen saimaannorppa kuoli verkkoihin Pohjois-Saimaalla – kalastaja ilmoitti asiasta itse

Nuori saimaannorppauros löytyi kalaverkkoon hukkuneena viime viikonloppuna, tiedottaa Metsähallitus. Menehtyneen norpan painoksi arvioitiin 25 kilogrammaa ja pituus kuonosta hännänpäähän oli 90 senttimetriä.

Tapahtumapaikkana oli Rääkkylä Pohjois-Saimaalla. Metsähallitus on hakenut kuolleen norpan tänään maanantaina ja lähettänyt sen pakastamattomana edelleen Ruokavirastoon ruumiinavaukseen ja tarkemmin tutkittavaksi.

Kalastaja ilmoitti tapahtuneesta Metsähallitukselle. Metsähallitus kiittää kalastajaa siitä, että hän teki asianmukaisen ilmoituksen norpan menehtymisestä. Talviverkko oli 5 metriä korkea, 60 metriä pitkä ja verkon solmuväli oli 60 millimetriä ja langanvahvuus 0,17 millimetriä.

Kalastuslain 62 pykälän mukaisesti hylkeen jäämisestä pyydykseen on pyydyksen haltijan viipymättä ilmoitettava Luonnonvarakeskukselle. Pyydykseen jääneestä saimaannorpasta tulisi ilmoittaa suoraan saimaannorpan suojelusta vastaavalle Metsähallitukselle, joka välittää ilmoituksen Luonnonvarakeskukselle.

Kuolleista ja vahingoittuneista saimaannorpista pyydetään ilmoittamaan viipymättä Metsähallitukselle puhelimitse numeroon 0206 39 5000. Mikäli kuollut norppa löytyy vedestä, täytyy varmistaa, etteivät aallot vie sitä mennessään.