Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän ulkoministerin lipsahdus naurattaa – "Meillä ei ole aikomusta hyökätä muita maita vastaan"

Venäjän ja Ukrainan ulkoministerit Sergei Lavrov ja Dmytro Kuleba tapasivat tänään Turkissa. Neuvotteluiden tulos yleisen tulitauon aloittamisesta ja turvakäytävien luomisesta evakuoitaville siviileille Ukrainassa päättyi täydelliseen umpikujaan.

Sosiaalinen media sai kuitenkin hämmästelyn ja myös naureskelun aiheita lyhyistä kommenteista, jotka Lavrov antoi Antalyaan saapuneelle lehdistölle.

– Meillä ei ole aikomusta hyökätä muita maita vastaan, sanoi Lavrov.

Ulkoministeri ymmärsi kuitenkin freudilaisen lipsahduksensa.

– Emmehän me ole hyökänneet myöskään Ukrainaa vastaan, Lavrov painotti.

Lavrovilta kysyttiin, voiko Venäjän ja Ukrainan konflikti johtaa ydinsotaan.

– En halua uskoa sellaiseen mahdollisuuteen. Me Venäjällä emme edes puhu sellaisesta vaihtoehdosta, totesi Lavrov.

Lavrovilta siis unohtui, että nimenomaan Venäjän presidentti Vladimir Putin otti pari päivää sitten esiin ydinsodan mahdollisuuden.

Lavrov myös totesi, että tuhottu Mariupolin lastensairaala "ei ollut mikään sairaala", vaan ukrainalaisten Azov-joukkojen tukikohta.

Tiedotustilaisuudessa olleiden toimittajien mukaan Lavrov käyttäytyi hermostuneesti. Ehkä on syytäkin. Hän on osittain vastuussa koko maailman seuraaman hyökkäyssodan aloittamisesta, eikä mustan maalaaminen valkoiseksi propagandasodassa enää näytä onnistuvan.