Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ruotsin Malmössä kaksi opettajaa kuoli kouluhyökkäyksessä – epäiltynä 18-vuotias oppilas

Etelä-Ruotsissa Malmössä tapahtui eilen myöhään iltapäivällä koulussa hyökkäys, jossa kuoli kaksi koulun naisopettajaa, poliisi kertoo. Kuolleet opettajat olivat kumpikin viisissäkymmenissä.

Poliisi on pidättänyt 18-vuotiaan miehen epäiltynä murhasta, kertovat Ruotsin yleisradioyhtiö SVT ja ruotsalaislehti Expressen . Epäilty on koulun oppilas, jolla ei ole aiempaa rikostaustaa.

Epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikalla kymmenen minuutin päästä hälytyksen saamisesta, poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa tiistaiaamuna. Poliisin mukaan epäilty ei tarvinnut hoitoa kiinniottamisen jälkeen.

Poliisin mukaan vielä ei voida sanoa, oliko teko suunniteltu tai oliko hyökkääjän ja uhrien välillä yhteyttä. Myöskään hyökkääjän motiiveista ​​ei tällä hetkellä voida poliisin mukaan sanoa mitään.

– Suoritamme parhaillaan kaikkia näitä tutkimuksia. Käymme luonnollisesti myös vuoropuhelua Säpon (Ruotsin turvallisuuspoliisi) kanssa, jotta voimme selvittää, onko motiivia viharikokseen, poliisin aluejohtaja Petra Stenkula sanoi.

Tapahtumiin ei epäillä liittyvän muita tekijöitä.

Aftonbladet: Epäilty soitti itse hätänumeroon ja kertoi veriteosta

Poliisi sai tiedon vakavasta rikoksesta Malmön keskustassa sijaitsevassa lukiossa maanantaina iltapäiväviiden jälkeen. SVT :n mukaan koululle hälytettiin iltapäivästä suuri määrä poliisin yksiköitä ja ambulansseja.

Poliisin mukaan tapahtuneesta saatiin useita hälytyksiä paikalla olleilta.

Poliisi löysi koulun kolmannesta kerroksesta epäillyn hyökkääjän sekä kaksi haavoittunutta. Poliisin mukaan uhrit olivat löydettäessä erittäin pahasti loukkaantuneita, ja heidät vietiin sairaalaan. Uhrit eivät kuitenkaan selvinneet hengissä.

Aftonbladetin mukaan epäilty olisi soittanut itse hätänumeroon hyökkäyksen jälkeen ja kertonut surmanneensa kaksi ihmistä sekä laskeneensa aseensa. Lehden tietojen mukaan epäillyllä oli ollut mukanaan veitsi ja kirves.

Malmöläislehti Sydsvenskan kertoo epäillyllä olleen näiden lisäksi vasara. Poliisi ei ole kommentoinut tarkemmin hyökkäyksessä mahdollisesti käytettyjä aseita.

Kellonajasta huolimatta paikalla oli paljon oppilaita

Ruotsalaisuutistoimisto TT:n haastattelema henkilö kertoo istuneensa bussissa, kun hän näki koululla olleen kuusi tai seitsemän poliisiautoa.

– Sitten vain näin, kuinka paikalle tuli pikkuhiljaa lisää poliisiautoja ja sitten näin myös, kuinka he ryntäsivät kouluun, hän kertoi TT:lle ja sanoi uskoneensa jotain vakavaa tapahtuneen.

Hän poistui bussista, meni koululle ja näki etäältä, kuinka koululta vietiin pois henkilö, jonka kasvot näyttivät olleen veressä.

Tapahtumien aikoihin koululla oli noin 50 ihmistä. Koulun erään opettajan mukaan paikalla oli myöhäisestä kellonajasta huolimatta paljon oppilaita.

– Olen shokissa. Koulu on suunnattoman rauhallinen, eikä siellä ole tavallisesti epäsopua, opettaja sanoi.

Paikalla olleen SVT:n toimittajan mukaan oppilaat olivat mahdollisesti olleet paikalla valmistautumassa musikaaliin. Toimittajan mukaan eräs oppilas kertoo nähneensä, kuinka kaksi verissä päin ollutta ihmistä vietiin pois paareilla.

Illan aikana poliisi teki koululla etsintöjä aseet kädessä. Poliisin mukaan koululla on jälleen turvallista. Koulu pidetään kuitenkin toistaiseksi kiinni.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto TT.