Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talvimyrsky puhkuu tänään Suomeen – Ilmatieteen laitos varoittaa tuulen yltyvän maan keski- ja eteläosassa sekä merialueilla aamuyhdeksästä eteenpäin

Talvimyrsky iskee tänään maan etelä- ja keskiosiin, varoittaa Ilmatieteen laitos. Myös merialueilla tuuli yltyy myrskylukemiin.

Ajokeli on lumisateiden takia paikoin jopa erittäin huono. Liikennesään ennustetaan olevan mahdollisesti vaarallinen Pohjois-Pohjanmaalta ja Koillismaalta aivan eteläisimpään Suomeen asti ulottuvalla alueella sekä Ahvenanmaalla.

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä varoitti liukkaasta kelistä myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan viikonloppuna on syytä varautua tuulivahinkoihin ja paikallisiin sähkökatkoihin, vaikka routainen maa hillitsee puiden kaatumisia. Tuulen varoitetaan yltyvän voimakkaaksi noin aamuyhdeksästä eteenpäin, puuskissa sen nopeus voi olla 20 metriä sekunnissa.

Satakunnassa avotulen teko kielletty kovan tuulen takia

Satakunnassa pelastusviranomainen on päättänyt kieltää avotulen teon koko päiväksi aina sunnuntaiaamuun kello kahdeksaan saakka, pelastuslaitos kertoo Twitterissä . Syynä kieltoon on Ilmatieteen laitoksen antama tuulivaroitus.

Satakuntaan ei ole annettu varsinaista varoitusta metsä- tai ruohikkopalovaarasta. Sen sijaan Ahvenanmaalla ruohikkopalojen vaara on Ilmatieteen laitoksen mukaan suuri kuivuudesta johtuen, ja tuulen vuoksi palot myös leviäisivät nopeasti.