Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israelin eilisen ampumisen uhreista kaksi oli ukrainalaisia siviilejä, yksi kristitty poliisi

Israelissa lähellä Tel Avivia eilen tehdyn hyökkäyksen viidestä kuolonuhrista kaksi oli Ukrainan kansalaisia, kertoo poliisi. Kaikkiaan välikohtauksessa kuoli kuusi ihmistä, joista yksi oli poliisin surmaama ampuja.

Rynnäkkökiväärillä aseistautunut hyökkääjä avasi tulen Bnei Brakin rannikkokaupungissa. Mikään taho ei ole toistaiseksi ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta israelilaismedian mukaan ampuja oli Länsirannalta kotoisin oleva palestiinalaismies. Hänen kerrotaan olleen aiemmin neljä vuotta vankilassa.

Poliisin mukaan mies ampui kaupan ulkopuolella istuneet ukrainalaiset ja sen jälkeen kaksi israelilaista siviiliä. Myös paikalle tullut poliisi sai surmana ennen kuin toiset poliisit surmasivat palestiinalaismiehen. Surmansa saanut poliisi oli arabikristitty.

Mediatietojen mukaan 23- ja 32-vuotiaat ukrainalaismiehet olivat olleet Israelissa jo pidempään, eivätkä he olleet paenneet kotimaastaan Venäjän hyökkäystä. Israelissa asuu pysyvästi noin 15 000 Ukrainan kansalaista.

Kyseessä oli jo kolmas kuolonuhreja vaatinut hyökkäys Israelissa viikon aikana. Pääministeri Naftali Bennettin mukaan maata uhkaa uusi arabiterrorismin aalto. Israelin poliisin kertoi nostaneensa valmiustilansa korkeimmalle mahdolliselle tasolle. Lisäksi maan asevoimat kertoi lähettävänsä lisäjoukkoja Länsirannalle ja sen ympäristöön.