Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Epävakainen sää jatkuu toistaiseksi – ajokeli voi olla huono paikoittain Etelä-Suomessa ja Lapissa

Sää jatkuu toistaiseksi epävakaisena, ja koko Suomessa voi tulla edelleen lumi- ja räntäsateita, kertoo Ilmatieteen laitos.

Pohjoisessa Kuusamon korkeudelle saakka ajokeli voi olla huono. Myös Pohjanmaalla ja etelämpänä Satakunnassa, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Kanta-Hämeessä sekä Uudellamaalla on voimassa huonon ajokelin varoitus tänään iltakymmeneen saakka.

– Suuressa osassa maata sataa paraikaa. Esimerkiksi Etelä- ja Pohjois-Karjalan rajamailla ja Oulun seudulla Perämeren pohjukassa voi olla pieniä poutaisempia alueita, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen kertoo.

Lämpö pysyttelee lähellä nollaa

Lapin sadealue on muuta maata yhtenäisempi. Kainuussa, Koillismaalla ja muutamilla Lapin asemilla on Tuovisen mukaan viileintä ja sää on muutamia kymmenyksiä pakkasen puolella.

– Jos tulee reippaampi kuuro päälle, niin esimerkiksi Kemissä ollaan myös muutama kymmenys pakkasella. Siellä on mennyt sakeampi, märkä lumisadekuuro ylitse, Tuovinen sanoo.

Muualla maassa lämpötila on noin nollassa tai korkeimmillaan muutaman asteen plussan puolella.

Poutainen sää voi nostaa lämpötilan noin neljään asteeseen, mutta puolenkin tunnin räntäkuuro voi laskea asteita, Tuovinen sanoo.

Sää poutaantuu huomisesta hiljalleen

Entä millaista säätä on luvassa huomiselle sunnuntaille?

– Ei ole paljon muutoksia tiedossa, valitettavasti. Ehkä huomenna iltapäivän puolelle tultaessa etelärannikko ja maan eteläosa pikkuhiljaa poutaantuvat, Tuovinen ennakoi.

Huomisen sateet painottuvat hänen mukaansa etelässä vahvasti aamupäivään, ja kuivempaa ilmaa alkaa hiljalleen virrata lännestä. Lämmintä voi olla iltapäivällä ainakin Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla viitisen astetta, ja tuolloin sää voi Tuovisen mukaan olla kohtuumukava.

Ensi alkuviikolla sateet alkavat vähentyä etelästä alkaen. Lämpötila maan eteläosassa voi olla parhaimmillaan kymmenen astetta ja sää suhteellisen aurinkoinen. Keskiviikkoon mennessä poutaa voi odottaa jo Lappiinkin.