Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elisan liikevoitto kasvoi yli 9 prosenttia alkuvuonna

Teleyhtiö Elisan alkuvuosi sujui kasvun merkeissä, ja yhtiö kasvatti vertailukelpoista liikevoittoaan reilulla yhdeksällä prosentilla 111 miljoonaan. Liikevaihto nousi reilut kuusi prosenttia 511 miljoonaan.

Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilan mukaan Venäjän sodalla Ukrainassa ei ole ollut merkittäviä suoria vaikutuksia Elisaan, mutta kriisin odotetaan vaikuttavan yleiseen taloudelliseen ympäristöön, muun muassa energian hinnannousun ja toimitusketjujen haasteiden seurauksena. Nämä epävarmuustekijät voivat vaikuttaa Elisan liiketoimintaan, Mattila arvioi osavuosikatsauksessa.

Elisa ennakoi Suomen talouskasvun jatkuvan, vaikka bkt:n kasvunäkymä onkin sodan takia heikentynyt alkuvuoden jälkeen. Liikevaihdon arvioidaan olevan samalla tasolla tai hieman korkeampi kuin viime vuonna, samoin kuin vertailukelpoisen käyttökatteen.

Elisa aikoo jatkaa tuottavuutensa parantamista lisäämällä automaatiota ja data-analytiikkaa asiakaskohtaamisissa, verkonhallinnassa ja jakelussa.