Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israel kertoo Putinin pahoitelleen ulkoministeri Lavrovin juutalaisvastaisia lausuntoja – Venäjällä anteeksipyynnöstä ei hiiskuttu mitään

Venäjän presidentti Vladimir Putin on pyytänyt Israelilta anteeksi ulkoministeri Sergei Lavrovin juutalaisia ja Hitleriä verranneita kommentteja. Israelin pääministeri Naftali Bennetin kanslia kertoi Putinin pahoitelleen kommentteja puhelinkeskustelussa Bennetin kanssa.

Asiasta kertoo CNN.

– Pääministeri hyväksyi presidentti Putinin anteeksipyynnön Lavrovin kommentteihin liittyen ja kiitti häntä juutalaisiin ja holokaustin muistoon liittyvien kantojen selvennyksestä, pääministerin kanslia kertoi lausunnollaan.

Israel raivostui aiemmin tällä viikolla sen jälkeen, kun Venäjän ulkoministeri Lavrov pyrki oikeuttamaan maan toimia Ukrainassa monesti toistellun denatsifikaatiolla. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on itse juutalainen.

Lavrov sanoi natsi-Saksan johtaja Adolf Hitlerilläkin olleen juutalaista verta ja totesi pahimpien antisemiittien, eli juutalaisvastaisten, olevan yleensä juutalaisia itsekin.

Israel kutsui tämän jälkeen Venäjän suurlähettilään puhutteluun. Bennet kutsui lausuntoa valeeksi ja Israelin ulkoministeri Yair Lapid kuvaili Lavrovin puheita "anteeksiantamattomiksi ja tyrmistyttäviksi".

CNN:n mukaan Venäjän presidentinkanslian julkaisemalla lausunnolla anteeksipyyntöä ei mainita sanallakaan.