Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ammattiliitto Pro hylkäsi ict-alan työriidan sovintoesityksen ja jätti uuden lakkovaroituksen

Ammattiliitto Pro hylkäsi ict-alan työriidan sovintoesityksen, kertoo ammattiliitto tiedotteessaan. Pro kertoo myös jättäneensä uuden lakkovaroituksen valtakunnansovittelijalle ja Palvelualojen työnantajaliitto Paltalle.

Seuraava lakko alkaa huomenna aamulla kello kuudelta. Lakko koskee kaikkia teleoperaattoreita, verkonrakennusyhtiöitä ja niiden alihankkijayrityksiä, joissa noudatetaan Pron ja Paltan välistä työehtosopimusta. Sopimuksen piirissä on noin 12 000 toimihenkilöä ja asiantuntijaa.

Pron mukaan kolmas kaksiviikkoinen lakko alkaa 23.5., jos sovittelussa ei saada tuloksia tätä ennen.

Ensimmäisen ict-alan lakko alkoi 25.4. ja päättyy tänään.

Alan työehtosopimusneuvotteluja on käyty joulukuusta lähtien. Sopimus päättyi helmikuun lopulla.

Esitys olisi kelvannut työnantajalle

Sovittelija Jukka Ahtela jätti ict-alan työriitaan sovintoesityksen perjantaina.

Ahtela kirjoitti tänään Twitterissä, että työnantajaosapuolen edustaja Palta hyväksyi sovintoesityksen.

Myös Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto tviittasi työriidan tilanteesta.

– Eipä näytä Prolle kelpaavan mikään. Se hylkäsi jälleen yhden sovintoesityksen ict-alan riidassa ja jatkaa lakkoiluaan – surullista, kirjoitti Aarto.

Työntekijöitä edustavan Pron mukaan tarjottu palkkaratkaisu ei olisi korottanut riittävästi alan matalimpia palkkoja.

– Pron tavoitteena on turvata asiantuntijatyö ja pysäyttää alan luisuminen matalapalkka-alaksi, sanoo Pron puheenjohtaja Jorma Malinen tiedotteessa.

Pron mukaan työnantaja pyrkii murtamaan ict-alan toimihenkilöiden työehtosopimusta muun muassa vaatimalla lisää paikallista sopimista työaikakorvauksiin, kuten ylityö-, lisätyö- ja sunnuntaityökorvauksiin. Tämän vastapainoksi työnantaja ei tarjoa vastaavan kaltaisia parannuksia työehtosopimukseen, sanoo Pro.