Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espanjalainen mezzosopraano Teresa Berganza on kuollut 89-vuotiaana

Juhlittu espanjalaislaulaja Teresa Berganza on kuollut. Maailman kuuluisimpia konserttilavoja vuosikymmenien ajan kiertänyt mezzosopraano oli kuollessaan 89-vuotias. Berganzan kuolemasta kertoi Espanjan kulttuuriministeriö Twitterissä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan ministeriö on kertonut Berganzan kuolleen perjantaina.

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez muisteli niin ikään laulajaa Twitterissä, jossa hän kuvaili Berganzan olleen yksi merkittävimmistä naisäänistä koko maailmassa.

– Hänen äänensä, hänen eleganssinsa, hänen taiteensa on meidän luonamme ikuisesti, Sanchez jatkoi.

Berganza opiskeli Madridin kuninkaallisessa konservatoriossa. Espanjalaislaulaja teki oopperadebyyttinsä vuonna 1957 Dorabellana Mozartin Cosi fan tuttessa, joka esitettiin tuolloin Etelä-Ranskassa Aix-en-Provencessa. Seuraavana vuonna hän teki Yhdysvaltain debyyttinsä Maria Callasin rinnalla Dallasissa.

Madridissa syntynyt laulaja erikoistui Rossinin ja Mozartin teoksiin. Hän niitti mainetta myös muun muassa esiintymisillään Bizet'n kuuluisan Carmen-oopperan päärooleissa.

Berganzan perhe julkaisi laulajan kuoleman jälkeen espanjalaismedialle viestin, jossa Berganza kertoi, ettei haluaisi kuolemastaan esimerkiksi "julkista ilmoitusta tai muistotilaisuutta".

– Tulin tähän maailmaan kenenkään tietämättä, haluan näin olevan myös, kun jätän sen, Berganzan kerrotaan sanoneen.